SporHaber Girişi : 28 Kasım 2012 10:15

Buz Hokeyinde Lig coşkusu

Buz Hokeyinde Lig coşkusu
Türkiye'nin en üst düzeydeki buz hokeyi ligi olan Türkiye Buz Hokeyi Süper Ligi (TBHSL) 2012-2013 sezonu 1 Aralık Cumartesi günü start alıyor.
Erzurumajans-Türkiye'nin en üst düzeydeki buz hokeyi ligi olan Türkiye Buz Hokeyi Süper Ligi (TBHSL) 2012-2013 sezonu 1 Aralık Cumartesi günü start alıyor. Ligde bu sezon Ankara, İzmit, İstanbul, İzmir ve Erzurum olmak üzere beş şehirden 7 takım mücadele edecek.

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu 2012-2013 sezonunu 1 Aralık Cumartesi günü Süper Lig karşılaşmaları ile açıyor. 1993 yılında Türkiye Buz Hokeyi Ligi adıyla kurulan ligde, TBHSL maçları çift devreli deplasmanlı lig ve play-off sisteminde oynanıyor. Normal bir sezonda her bir takım 2 tur üzerinden toplam 14 maç yapıyor. Özellikle kulüplerin sezon öncesi yapmış oldukları yerli-yabancı transferler lige renk katacak ve 7 kulüp arasında seyir keyfi yüksek maçlar yapılacak.

"HOKEY SEVERLER BUZ SEZON HEYECAN DOLU MAÇLAR İZLEYECEK"

TBHF Başkanı Orhan Duman, yaptığı açıklamada, "2012-2013 Sezonunda Süper Lig'de birbirine denk seviyelerde güçlü takımlar mücadele edecek ve bu sezon hokey severler çok keyifli, heyecan dolu maçlar izleyecek" dedi.
Ligde mücadele eden takımların her geçen gün seviyesini arttığını belirten Duman, "Bu sezon gerek ilerleme gösteren yerli sporcularımız nedeniyle gerekse kulüplerin yapmış olduğu yabancı transferler dolayısıyla ligin seyir zevki artacak. Yeni sezonda müsabakaların dostluk, sportmenlik ve centilmenlik çerçevesinde geçeceğine inanıyorum. 2012-2013 sezonu camiamıza hayırlı olsun" diye konuştu.

Bu sezon Süper Lig'de oynanacak oynanacak karşılaşmalar:
01 Aralık Cumartesi günü,
Saat: 16.05 Başkent Yıldızları Spor Kulübü-İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (Ankara Buz Pisti),
Saat: 19.00 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıt Spor Kulübü-İstanbul Paten Spor Kulübü (Kocaeli Buz Pisti),
04 Aralık 2012 Salı günü,
Saat: 21.00 Büyükşehir Belediyesi Ankara Spor Kulübü-Truva paten Spor Kulübü (Ankara Buz Pisti),
Erzurum Gençlik Spor Kulübü ilk haftayı 'bay' geçecek. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.