BölgeHaber Girişi : 03 Mart 2011 01:27

Büyükşehir'den sokak kedilerine ev!..

Büyükşehir'den sokak kedilerine ev!..
Büyükşehir Belediyesi, Sokak Hayvanları Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde, kedi evi kurdu.

Erzurum Ajans-Büyükşehir Belediyesi, Sokak Hayvanları Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde, kedi evi kurdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, sokakta sahipsiz yaşayan veya yaralı olarak yaşayan bir çok kediye barınakta bakıldığını söyledi.

Sahipsiz hayvanlar için Doğu Anadolu’nun en modern hayvan barınağını kuran Büyükşehir Belediyesi, aynı alana şimdi de kedi evi kurdu. Özellikle köpek ve kedi olmak üzere, sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanlara Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bakıldığını kaydeden Başkan Ahmet Küçükler, sokak hayvanlarının aşılanması, tıbbi bakımlarının yapılması, işaretlenmesi, kayıtlarının tutulması ve kısırlaştırılması gibi işlerin de belediye tarafından yapıldığını söyledi.

Dışarıda kalması sakıncası olmayan hayvanların kontrolleri yapıldıktan sonra küpelenip doğaya bırakıldığını ifade eden Küçükler, “Sokak köpekleri ve kedileri, hayvan toplama ekipleri tarafından usulüne uygun uyutularak, barınağa taşınıyor. Burada tüm dünyada uygulanan en insancıl ıslah yöntemleri uygulanıyor. İsteyen herkesin sahiplenebileceği hayvanlara gerekli sağlık hizmeti veriliyor. Şimdi kediler için ayrı bir alan oluşturarak kedi evini faliyete geçirdik. Sokakta başıboş bir halde veya yaralı olarak yaşamak zorunda kalan birçok kedi, kedi evine yerleştirildi” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.