SporHaber Girişi : 21 Nisan 2013 17:24

Büyükşehir riski seviyor

Büyükşehir riski seviyor
Spor Toto 3'ncü Lig 3'ncü Grup'ta mücadele eden Erzurum Büyükşehir Belediyespor deplasmanda karşılaştığı Altınordu'yla berabere kaldı.
Erzurumajans-Isparta Emrespor galibiyeti ve Gümüşhanespor'un da kendi evinde Keçiören ile berabere kalmasıyla ligin bitimine 3 hafta kala Play Off için büyük bir avantaj elde eden Erzurum Büyükşehir Belediyespor, bugün deplasmanda Altınordu ile 2-2 berabere kalarak işini bir kez daha riske soktu.

İzmir Atatürk Stadyumu'nda oynanan ve Altınordu için ?şampiyonluk turu' anlamı taşıyan karşılaşmaya tutuk başlayan Mavi Beyazlılar, henüz 2. Dakikada Gökhan Gümüşsu'nun golüyle 1-0 yenik duruma düştü.  

Ev sahibi ekibin şampiyonluğunu ilan etmek için süratli ve tempolu başladığı maçın hemen başında 1-0 geriye düşen mavi beyazlılar, ilerleyen dakikalarda önce oyunda denge kurdu sonra da etkili oynamaya başladı. Maçın ilk yarısının son dakikasında Güner Okay'ın golüyle skorda da eşitliği sağlayan Mavi Beyazlılar, ikinci yarıya da galibiyet için süratli bir başlangıç yaptı.

Ev sahibi ekibin şampiyonluk maçı oynamasına karşın Play Off hedefi için kazanmaktan başka yolu olmayan Belediyespor, etkili futbolunun karşılığını 54'ncü dakikada Oktay Gümüş'ün golüyle 2-1 öne geçerek aldı.

Belediyespor'un öne geçmesinin ardından Altınordu bu kez beraberlik için yüklenmeye başladı. Skoru korumaya çalışan Belediyesporlu oyuncular, üstünlüklerini uzun süre koruyamadı. Karşılaşmanın 69'ncu dakikasında Engin Güngör Altınordu adına sahneye çıktı ve hem takımına şampiyonluğu getiren hem de maçın skorunu ilan eden golü Belediyespor filelerine gönderdi: 2-2

Maçın kalan bölümünde Belediyespor'un galibiyet için çabaları sonuç vermedi ve karşılaşma 2-2 sona erdi.

Bu sonuçla Altınordu şampiyonluk sevinci yaşarken, Büyükşehir Belediyespor ise yaşadığı puan kaybı ve Gümüşhanespor'un deplasmanda Oyak Renaultspor karşısında aldığı 2-1'lik galibiyetle avantajını kaybetmiş oldu. Mavi Beyazlılar, ligin kalan iki maçını kazanıp, Gümüşhanespor'un puan kaybetmesini bekleyecek...

MAÇTAN DAKİKALAR

3. dakikada soldan Gökhan Yılmaz'ın pasında topla buluşan Özkan içeriye çıkardı, iki rakibin arasından sıyrılan Gökhan Gümüşsu plaseyi yaptı: 1-0.

5. dakikada Kemal sağ çaprazdan düzgün vurdu, kaleci Evren'i geçen top, yan direğin içinden geri döndü, savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

20. dakikada Güner sağdan ceza sahasına girer girmez çaprazdan vurdu, kaleci Evren topu iki hamlede kontrol etti.

35. dakikada Erzurum tekrar sağdan geldi, sağ çaprazdan vuran Kemal'in şutunda meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

33. dakikada Engin Güngör soldan ceza sahasına girdi, altı pasa kadar sokulup vurdu, savunmada Fatih'e çarpan top kornere gitti.

44. dakikada Zafer'in pasında topla buluşan Ekrem'in sola açtığı meşin yuvarlağa Samet çok sert vurdu, üstten az farkla aut.

45 artı 2. dakikada sağ çaprazda topla buluşan Güner sert vurdu, kaleci Evren'den dönen topu iyi takip eden Erzurum BŞB'li futbolcu tekrar plaseyi yaptı: 1-1.

İLK YARI 1-1 SONA ERDİ SONA ERDİ

56. dakikada ceza sahası sol çaprazında kazanılan serbest vuruşu kullanan Oktay, düzgün vurdu: 1-2.

70. dakikada Özkan Toprak soldan kesti, Sinan Osmanoğlu ceza sahasında kafayla indirdi, Engin Güngör gelişine müthiş vurdu: 2-2.

74. dakikada Doğan Ateş'in soldan pasında topla buluşan Yusuf bekletmeden kesti, Ozan Sol altı pasta kafayı yapıştırdı, top yan direğin dibinden auta gitti.

STAT:
Atatürk
HAKEMLER: Sacit Keşkek, Erman Yardımcı, Turhan Akbaş

ALTINORDU: Evren - Yusuf, Sinan Osmanoğlu, Efe Karaoğlu, Gökhan Yılmaz - Halil İbrahim (Dk.46 Emre Doğan),Arif Morkaya, Doğan Ateş, Özkan Toprak (Dk.77 Mert Özkaptan),Ozan Sol - Gökhan Gümüşsu (Dk.30 Engin Güngör)

ERZURUM BŞB: İlker ? Fatih Gültekin, Oktay (Dk.77 Muhammet Fettahoğlu),Muhammed Bakan, Ekrem ? Güner (Dk.87 Fatih Arat),Kemal (Dk.77 Ahmet),Zafer, Samet - İsmail, Erdinç

GOLLER: Dk.3 Gökhan Gümüşsu, 70 Engin Güngör (Altınordu),45 artı 2 Güner, 56 Oktay (Erzurum BŞB)
SARI KARTLAR: Ozan Sol, Engin Güngör (Altınordu)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.