Büyükşehir'in fırınına göz yuman Valilik, 229 işletmeye ceza yağdırdı

MİDE BULANDIRAN GÖRÜNTÜLER!

Büyükşehir Belediyesi’ne ait halk ekmek fırınında üretimin yapıldığı ekipmanlar başta olmak üzere zeminden tavana kadar uzanan küf görüntüleri mart ayında ortaya çıkmıştı.

 

 

Kontrol edilmeyen pislik içindeki fırında çekilen ve mide bulandıran görüntülerin ardından hiçbir açıklama yapmayan Erzurum Valiliği, bugün (19 Temmuz) kentte üretim yapan işletmelerin denetlendiğini duyurdu.

 

 

Kamuoyunda ciddi tepkilere neden olan halk ekmek fırınını görmezden gelen Erzurum Valiliği’nin yaptığı son denetimlerde Büyükşehir Belediyesi’ne ait halk ekmek fırınını kontrol edip etmediği bilinmezken yapılan açıklamada şöyle denildi.

 

 

“Yem, gıda ve gıda ile temas eden madde, malzeme üreten işletmelere yönelik 12-19 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılan toplam 229 denetim kapsamında; olumsuzluk tespit edilen hususlarda ilgili işletmelere 116 bin 936 TL tutarında 4 idari yaptırım uygulanmıştır. Analize dayalı yapılan çalışmalarda 3 adet numune alınmıştır. Tüketicilerin her an ulaşabilecekleri “Alo 174 Gıda Hattı” ile 7/24 gıda kontrolümüzde.”

 

 

FATURAYI İŞÇİLERE KESMİŞTİ! 

 

Öte yandan halk ekmek fırınında yaşanan hijyen rezaletinin ardından açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, fırında çalışan personelin işten çıkarıldığını duyurmuştu. Onur SAĞSÖZ / Erzurum AJANS – TIKLA İZLE

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Fırındaki fareler, Alvin ve Sincap şarkısını söylüyor ????26 Temmuz 2024 10:55

    .

  • a. e 23 Temmuz 2024 07:29

    valilik bile .çıtını çıkaramaz sekmen burada devlet içinde paralel devlet mi olmuş. valim adaletli olduğunu ispat için önce buradan denetleme yaptırmalıydı ama yaptırmadı sessiz kaldı.. Vatandaşı sekmenin insafına bıraktı. tarım il müdürlüğü o yerin 80 metre ötesinden geçemedi. eskiden de devlet pkk nın olduğu yerlere gidemezdi . fetönün okullarını denetleyemezdi ceza kesemezdi. aynı olay. bu ülkeye sistem ne zaman gelecek ne zaman ileri ülke seviyesine geleceğiz ne zaman siyaseti bırakıp milleti üstün tutacağız. yazık ediyorsunuz bu ülkeye. halk ekmege denetleme bile yapılamıyor. valimizden bir denetleme bekliyoruz.

  • Çetin kaya22 Temmuz 2024 15:50

    Nerde hala devam ediliyor pislik yuvası erzurum halk ekmek fareler cirit oynuyor.

  • Halis demir21 Temmuz 2024 23:01

    Bir ülkeyi adaletsizlik batırır. Halk ekmeğe ceza verilmeli ki adalet yerini bulsun.

  • Dadas21 Temmuz 2024 21:10

    Çıt çıkarmayanları da soruşturmalı devlet kimsenin babasının malı değil...

  • Ali er19 Temmuz 2024 23:03

    Belediye başkanı Erzurum?u har vurup harman savuruyor. Böyle hizmet olmaz. Ramazanda pis ekmekleri yedirdiniz hafız kimseden ses çıkmadı şimdi fırın denetlemeler oradan başlayın.

  • YILDIZKENTLİ VATANDAŞ19 Temmuz 2024 16:43

    ONUR BEY BİRDE YILDIZKENTTEKİ RECEP TAYİP ERDOĞAN PARKINA YAPILACAK PETROLÜN HABERİNİ YAPSANIZ ŞU ANDA HARFİYAT ÇEKİLİYOR PARKIN İMKB LİSESİNE BAKAN TARAFINDA