Büyükşehir için anket-manket fasarya!

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel'i dinledim bu sabah bir proğramda konuşurken. Partilerinde aday belirlemesinde uygulanacak yolu ve usulü anlatıyordu. Dikkatle dinledim, o da anketlerden sözetti! İllerde partisince ve profesyonel kurumlarca yapılacak anketlerin de belediye başkanlarının belirlenmesinde rol oynayacağına dikkat çekiyordu. Ancak! Her ne kadar anketlere de dikkat çekmiş olsa da aynı Türel'in konuşmasını ''Nihayetinde adayı Genel Başkanımız belirleyecek, son sözü o söyleyecek'' diyerek bağlaması, ne yalan söyleyeyim çok komiğime gitti! Kahvaltı masasındaydım o esnada, güldüm bir süre! Hanım da şaşırdı. Neye gülüyorum diye! Öyle zannediyorum ki Türel,aday belirlemesinde ince eleyip sık dokuyacaklarına vurgu yapmak suretiyle, bana değil ama çoğu 'saf'a 'Bana mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin' demeye getiriyordu!  Süslü cümleler kurmak, final cümlesinden çok, önceki cümleleri uzatmak suretiyle!

***

Bu konuda ne düşündüğümü Allah biliyor, kuldan niye saklayayım? Anketi-manketi ben şahsen 'fasarya' görüyorum! Yok öyle bir şey! Sadece anket mi, teşkilat yoklaması ve ön seçim de bana göre 'laf ü güzaf'! Bir başka deyişle angarya! Nihayetinde Genel Başkan tarafından belirleneceği artık saklanmayan bir adaylık için anket lafları, esasında işin fantazisi! Ben öyle zannediyorum ki belirlenecek olan adaylar listede ilk üçe yakın olanlar değil, genel başkana çok yakın olan isimlerden teşekkül edecek! Hatta sadece Büyükşehir adaylığı için değil aynı şeyin çoğu ilçe belediye başkan adaylıkları için de geçerli olacağını sanıyorum! Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığına hevesli adayın en akıllısı, isminin anketten birinci çıkmasını isteyenler değil, isminin Genel Başkanın ağzından çıkmasını arzu edenlerdir! Bu anket işini önemsemeyenin sadece ben olduğunu düşünmüyorum, o koltuklarda gözü olanlar da öyle düşünüyor olmalı! Zaten akıl da bunu gerektiriyor bence!

***

Anket konusunda daha önce söylediğim bir şeyi yeniden tekrarlayarak sözlerime son veriyorum: Anketlerden kim birinci çıkarsa anlayın ki o aday edilmeyecek! Haydi eyvallah!

 

NOT: Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağını kim söylüyorsa, inanmayın! Hiç kimse kimin aday olacağını henüz bilmiyor! Bak burada bir kere daha diyorum! İsmini hiç duymadığımız biri de aday gösterilirse, ben şahsen şaşırmam, şaşıranlardan da olmam!

 

BİR NOT DAHA: Gözü Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlıklarında olanlar. Akıllı olun, paranızı ankette mankette harcamayın. Üç-beş fakirin karnını doyurun, o ondan daha hayırlı olur. Haa çok paranız mı var, sizi göreyim. Ankara'ya gidin, Genel Merkezde yatın! Anketçilere yakın  olacağınıza Genel merkeze yakın olun, en güzeli!

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.