BölgeHaber Girişi : 05 Nisan 2010 02:34

Büyükşehir 100 Bin Çiçek Dikecek!..

Büyükşehir 100 Bin Çiçek Dikecek!..
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde bulunan park ve bahçeleri yaz mevsimine hazırlıyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ekipleri parkları mevsimlik çiçeklerle donatacak

Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde bulunan park ve bahçeleri yaz mevsimine hazırlıyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ekipleri parkları mevsimlik çiçeklerle donatacak.
Parkların rengarenk bir görüntü oluşturulacağını Belirten Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mevlüt Coşkun, “Çiçek ekme çalışmalarının yanında parklardaki ışıklandırma sistemleri ve oturma banklarında da tamir ve bakım çalışmaları yapılıyor. Park Bahçe İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz kentin ana caddeleri ve orta refüjlerinde yeşillendirme, çiçek ekimi çalışmalarını en kısa sürede tamamlayacak” dedi.
Şehrin muhtelif yerlerindeki park bahçe ve refüjlere toplam 100 bin adet çiçek ekimi yapmayı planladıklarını aktaran Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Coşkun, il sınırlarındaki tüm kavşakların mevsimlik çiçeklerle donatılacağını, mevsimin özelliğine göre çiçek ekimi gerçekleştireceklerini belirtti.
İlk etapta 100 bin adet papatya, kadife, yıldız, aslan ağzı ve ateş gibi değişik tür çiçeklerin ekimine başlanacağını, ekilen çiçeklerle şehrin görünümünü de değiştireceklerini söyleyen Coşkun, “Şehrimizin park bahçe ve ana arteller üzerindeki refüjlere toplam 100 bin adet çiçek ekimi yapacağız. Biz ekerken birilerinin de bunları koruyup kollaması ve sahip çıkması gerekir. Biz bu konuda elimizden geleni yapıyoruz ama önemli olan halkımızın da bu çiçeklere sahip çıkması ve onları korumasıdır. Şehrimizin daha güzel görünmesi için el birliğiyle bu çiçekleri korumalıyız” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.