ErzurumHaber Girişi : 18 Nisan 2016 17:19

Büyükşehir, yol güvenliği için beton oto korkuluk yapıyor

Büyükşehir, yol güvenliği için beton oto korkuluk yapıyor
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Yapım Şube Müdürlüğü ekiplerince, Tortum Yolu Soğucak Mahallesi mevkindeki karayoluna beton oto korkuluk yapıyor.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Yapım Şube Müdürlüğü ekiplerince, Tortum Yolu Soğucak Mahallesi mevkindeki karayoluna beton oto korkuluk yapıyor.

Büyükşehir Belediyesince Artvin karayolu üzerinden Cumhuriyet Lisesi önündeki köprülü kavşağa kadar 5.5 kilometrelik gidiş ve dönüş yol güzergahına yaptırılacak beton korkulukla trafik güvenliği sağlanacak. 50 santim yüksekliğinde ve 35 santim taban genişliğinde olan beton oto korkuluk, olası bir kazada hasarı en aza indirecek ve kaza yapan aracın diğer şeride geçmesini önleyecek. 

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, kent merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Yolgeçti Mahallesinin yolunu kısaltmak için 4 kilometrelik yeni yol yapımına başladı. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Yapım Şube Müdürlüğü ekipleri, önceden arazi yolu olarak kullanılan yolu genişleterek dolgu yaptı. 4 kilometre uzunluğunda, 10 metre genişliğindeki yeni yola 26 bin 500 metreküp stabilize malzemeden dolgu yapıldı. Yeni yolun geçtiği Karasu Çayının üzerine de 21 metre uzunluğunda, 8 metre genişliğinde, 3 metre yüksekliğinde iki gözlü menfez yapılıyor. Menfez çalışmasının tamamlanmasıyla Yolgeçti Mahallesi ile il merkezi arasındaki yol 4 kilometre daha kısalarak 13 kilometreye düşecek.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    RAHMETLİ BAŞBAKAN MENDERES DÖMENİDE YAPILAN VE YILLARDIR KULLANILMAYAN BU YOLUN BAŞTA YOL GEÇTİ KÖYÜ OLMAK OLMAK ÜZERE BAŞKA KÖYLEREDE HİZMET VERECEĞİNDEN KÖY HALKINDAN OLAN VE ERZURUM MALIYESİNDE ÇALIŞAN BİRİ OLARAK ŞİMDİDEN SAYGI VE HÜRMETLERİ Mİ SUNARIM YAŞAR SAĞIROĞLU