Erzurum Haber Girişi : 27 Eylül 2014 17:02

Bozkurt, Kent Konseyi Başkanı seçildi

Bozkurt, Kent Konseyi Başkanı seçildi
Aydın Bozkurt, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı oldu.
Erzurumajans-Aydın Bozkurt, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı oldu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurula siyasetçiler, sivil kitle örgütlerinin temsilcileri, akademisyenler ve iş adamları katıldı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu'nun da iştirak ettiği genel kurulda Kent Konseyi'nin önemi anlatıldı. Başkan Vekili Tavlaşoğlu, genel kurulda yaptığı konuşmada, konseyin kentlerin gelişimine önemli katkı sunduğunu bildirdi. Tavlaşoğlu, Belediyeler Kanunu'nu örnek vererek, Kent Konseyi'ni şöyle tanımladı:

"Kent Konseyi; kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, şehrin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışan bir kurumdur. Belediyeler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının, sendikaların, noterlerin, üniversitelerin, ilgili sivil toplum örgütlerinin, siyasi partilerin, kamu kurum ve kuruluşların, mahalle muhtarlarının temsilcileriyle diğer ilgililerin katılımıyla oluşan kent konseyinin faaliyetlerinin etkili ve verimli yürütülmesi konusunda yardım ve destek sağlar." Konuşmaların ardından Tortum Belediye Başkanı Hasan Çakmak'ın divan başkanlığını yaptığı genel kurulda Aydın Bozkurt, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanlığı'na seçildi.

KENT KONSEYİ'NİN YÖNETİMİ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Kent Konseyi Yürütme Kurulu şu isimlerden oluştu:
"Eyüp Tavlaşoğlu, Tahsin Bayramoğlu, Orhan Akgüloğlu, Cafer Burucu, Sinan Oral, Emin Atmaca, Murat Ertaş, Muhammet Albayrak, Abdurrahman Oğuz, Halim Ulaş, Enver Başaran, Utkan Ilıcalı, Abdullah Keleşoğlu, Şevket Demir, Mevlüt Doğan, Hasan Ali Kayabaşı ve Ahmet Akkaya."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • isimsiz 01 Ocak 1970 02:00

    Maşallah Körler sagirlar birbirini alırlar Erzurum bir kaç kişinin. Elinde Her sivil toplumda onlar.her Dernekte onlar.her siyasi faaliyetleri onlar Bu ne hırs bu ne sahiplen më artık yeter Allah aşkına birazda başkalarına fırsat verin