Ata Botanik Bahçe'de geçen 8-10 yıllık sürede çok önemli işler yapıldığını, bahçeye ekilen değişik cinste yüzlerce fidanın büyüyerek birer ağaç halini aldığını belirten Prof. Dr. Hasan Yılmaz, ekip olarak yenilikler peşinde olduklarını kaydetti. Yıllar önce ekilen mavi ladin cinsi ağaçların bugün çok görkemli hal aldığını, at kestanelerinin hem görüntü ve hem de meyve adına güzellikler sunduğunu belirten Prof. Dr. Yılmaz, şöyle konuştu:
"Ata Botanik Bahçe'nin sosyal tesislerinin bulunduğu alanda peyzaj çalışmalarına ağırlık veriyoruz. Bu alanda yapay bir dere oluşturuyoruz. Bunun için ihate duvarları örmeye başladık. Dereye görsellik kazandırma adına da projeler hazırladık. Önümüzdeki yıl Ata Botanik Bahçe'ye gelenler, farklı bir görüntü ile karşılaşacak ve yeniliklerimizi öyle zannediyorum ki, çok da beğenecekler."
ERZURUM'A GÜZELLİK KATIYORUZ
Elinde makası ile bahçenin bakım işini, sorumlu işçilerle birlikte yürüten Hasan Yılmaz, mevsimi geldiğinde ekilen lalelerin Erzurum'a güzellik kattığını, bu güzelliklerin daha uzun soluklu yaşanması için de gayret gösterdiklerini söyledi. Botanik Bahçe'de ekilen at kestanesi türündeki ağaçların meyve verdiğini, ancak bu meyvelerin normal kestane gibi değerlendirilmemesi ve yenmemesi gerektiğini özellikle vurgulayan Prof. Dr. Yılmaz, "At kestanesi meyvesi, ilaç sanayinde kullanılan bir bitki. Doğal ilaç olarak da özellikle eklem ağrılarının giderilmesine kullanılıyor. Ama bu ağacın bizim açımızdan önemi, hiç şüphesiz çok gösterişli oluşu. Erzurum'un her yerine rahatlıkla dikilebilir. Bu ağacın dikiminin yaygınlaştırılması Erzurum'un yararına olur" dedi.