1937 Erzurum Pasinler doğumlu olan Turan Koçak, birinci cihan harbi sırasında Pasinler ilçesinde fedakarlıklara öncülük eden "Kör Osman Ağanın" oğludur. Erzurum'da yedeği olmayan, iz bırakan bir ağabeyimizdi. Cumhuriyet caddesinde gezindiğinde en dikkat çekenlerden biriydi. Fiziki yapısı uzun boylu, kafasından hiç eksik etmediği kovboy fotörü,bileklerine taktığı fişekli kolçakları ve Gemalmaz çarşısında gömlekçi Hayatı Akyel'e devamlı diktirdiği ve vücuduna yapışık dar gömleği giyinen, ayaklarına giydiği kovboy ayakkabıları ile gezinen ve bazen "Kovboy Turan" diyede anılan, esprili fıkraları ile meşhur olan turan ağabeyi hakka yürüdüğünü öğrenmiş bulunuyorum. Ali Boybeyi'nın ve Av. Necati Bölükbaşı'nın hanımının dayısı olan, merhum Turan ağabeyiye Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına baş sağlığı dilerim. Merhum Turan ağabeyinin anısına yaşadığı ve şimdi hatıra olarak anılan boks maçını bu vesile ile anlatmış olalım. Erzurum Cumhuriyet caddesinde Lalapaşa çaprazı karşı arada bugün itibari ile "Akçay Oteli" yerinde olan ve işletmeciliğini (Kartol lakaplı) Recai Nevruzoğlu'nun yaptığı Şeref Oteli'nin arka bahçesinde; kare şeklinde dört tarafa çakılan ( Boks ringindeki babalar) ot kementleriyle çevrilir. Bir boks ringi haline getirilir. DDY çalışan Agop'la -Turan ağabeyi arasında yapılacak boks maçı saati beklenilir. Sarı Turan ağabeyi belden yukarı üstten soyunmuş, eldivenleri eline takılı bir vaziyette bir sandalye üzerine oturarak maç saatini hazır vaziyette bekler. Eski Palandöken gençlik Spor kulübünün futbol takım kaptanı, Erzurumspor'un ve ayni zamanda federasyon antrenörü olan Hadi Vuraler de hortumla Turan ağabeyinin adaleleri sertleşsin diye Turan ağabeyinin isteğini yerine getirerek, Turan ağabeyinin kollarına tazyikli su tutarak maça hazırlanır.
Maç saati yaklaştığında, DDY çalışan Agop ise; tren raylarından kesilerek demirciler için yapılan küçük örsleri iki elinde sallayarak ve oynayarak gelir, örsleri kenara bir yere bırakır, maç eldivenlerini takar ve hazırlanan ringe girer, peşinde sarı Turan ağabeyi girer ve boks maçı başlar. Maçın orta hakemliğini de Hadi Vuraler yapar.
Hadi Vuralar aynı zamanda Erzurum bölgesi boks hakemidir. Agop her gün tren raylarını istif etmede çalıştığı daha adaleli ve antrenmanlıdır. Turan ağabeyi ise çok çevik ve seri bir boksördür.
Maç başlar, Turan ağabeyi Agop sert bir boksör olduğu için daha kontrollü dövüşmeyi tercih eder, Agop'ta fazla hareketli olmadığı için, Turan ağabeyi çok seri dövüşür ve zar zor maçı kazanır.
Maç bitiminde Turan ağabeyi Agop'a dönerek seni bir türlü yatıramadım, sebebi Hadi'ydi. Hadi bu işin puştluğunu yaptı, hortumu uzak tuttu, suyun taziğinden adalelerim tam sertleşmedi, onun için sene vurduğum yumruklarım hafif geldiği için seni bir türlü yatıramadım, yoksa seni birinci rauntta nakavt eder yatırırdım der. Agop'a sen, git gel Hadi hefleye dua et... " Mekanın cennet, Ruhun şad olsun Turan ağabeyi.