BölgeHaber Girişi : 24 Ocak 2011 12:35

Bitlis'e çağrı merkezi açılıyor!..

Bitlis'e çağrı merkezi açılıyor!..
Bitlis'te Plus Telekom Şirketi tarafından kurulacak çağrı merkezinde ilk etapta 90 kişi istihdam edileceği, hedefin bir yıl içinde bin kişiyi istihdam etmek olduğu belirtildi.

Erzurum Ajans-Bitlis'te Plus Telekom Şirketi tarafından kurulacak çağrı merkezinde ilk etapta 90 kişi istihdam edileceği, hedefin bir yıl içinde bin kişiyi istihdam etmek olduğu belirtildi.

Plus Telekom Şirketi tarafından kurulacak 'Call-Center' için Bitlis Belediyesi tarafından eski Tekel Sigara Fabrikası olarak kullanılan bina tahsis edildi. Dört kişilik bir uzman ekiple Bitlis'e gelen Şirket yetkilileri, Adalet ve Kalkınma Partisi AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ve basın mensupları sabah kahvaltısında bir araya geldiler. Kurulacak çağrı merkezi ile ilgili bilgi veren AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, bugüne kadar eğitim ve sağlık alanında harcadıkları enerjilerini,

bundan sonra Bitlis'teki istihdam sorunlarına harcayacaklarını söyledi.

Kiler açıklamasında, "Plus Telekom Şirketi Türkiye'de bir çağrı merkezi kuracaklar. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a teklif götürdüklerinde bu merkezin Bitlis'te açılmasını önermiş. Biz de bunu memnuniyetle karşıladık. Bitlis Belediyesine ait eski Tekel Sigara Fabrikası'nda bir yer tahsis ediliyor. Burada yapılacak iyileştirmelerle ilk etapta 90, kısa bir süre sonra da bin kişiyi istihdam edecek. Bölge için önemli bir proje olan çağrı merkezinin Şubat ayı içerisinde açılışını yapacağız. Ulaştırma Bakanı

Binali Yıldırım'ın da katılacağı açılış öncesinde çok hızlı bir çalışma sergilenecek" dedi.

 BEÜ'DE BÖLÜM AÇMA ÇALIŞMASI

AK Parti Bitlis Milletvekili Kiler, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ile ortak bir çalışma içine gireceklerini de belirterek, "Bitlis Eren Üniversitesi bünyesinde yeni bir bölüm açılmasını Rektörümüze teklif ettik. Çağrı Merkezi Meslek Yüksek Okulu adı altında bir bölümü YÖK'e teklif edeceğiz. Kabul edilmesi durumunda Türkiye'de ilk defa böyle bir bölüm açılmış olacak. Aynı zamanda bütün çağrı merkezlerine buradan kalifiye eleman yetiştirilecek. Bugüne kadar bütün enerjimizi eğitim, sağlık ve yollara

harcadık. Bitlis'te önemli bir işsizlik var. Bu işsizlik için çalışacağımızı söylemiştik. Bundan sonra da bütün enerjimizi bu yönde harcayacağız. Çağrı merkezinin Bitlis'e kurulmasında emeği geçenlere de teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 "BİTLİS'TE BEŞ MİNAREYİ OLUŞTURDUK"

Şirket ortaklarından ve Kıbrıs'ta yayın yapan Genç TV sahibi Ertan Birinci ise, Bitlis'te gördükleri ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu ilgi karşısında hedefimize daha kolay ulaşacağımızı sanıyorum. Hedefimiz 1 yıl içinde bin kişiye ulaşmaktır. Burada çalışacakların öncelikle Bitlisli olmasına dikkat edeceğiz. Gençlerimize verilecek 2 aylık uzman eğitiminin ardından bu merkezimizde çalıştıracağız. Şirket olarak biz yatırıma hazırız. Milletvekili Vahit Kiler'in verdiği destekle kısa

sürede bu merkezi hizmete açmış olacağız. Yaklaşık 1,5-2 milyon dolarlık bir teknoloji yatırımı ile 500 bin dolarlık da tadilat yatırım yapacağız. Ben Bitlis denince aklıma hep beş minare geliyor. Biz 3 şirket, Milletvekili Vahit Kiler ve basın ile birlikte beş minareyi oluşturduk. Buradaki yatırımı dünyaya hizmet verir şekle getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Call-Center'ın Genel Müdürlüğü görevini yürütecek olan Alper Diker, burada oluşturulacak merkezde çalışacakların iyi bir eğitimden geçeceklerini, bu eğitim sonrasında da işe alınacaklarını belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.