Erzurum'da vatandaşlar tarafından bitkin halde bulunan yavru Anadolu yer sincabı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 13. Bölge Müdürlüğü'nde şırıngayla besleniyor. Yavru sincap, rehabilitasyon sürecinden sonra doğaya bırakılacak.
Erzurum'da vatandaşlar tarafından bitkin halde bulunan yavru Anadolu yer sincabı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 13. Bölge Müdürlüğü’nde şırıngayla besleniyor. Yavru sincap, rehabilitasyon sürecinden sonra doğaya bırakılacak.
Geçtiğimiz günlerde Erzurum'da vatandaşlar tarafından bitkin halde bulunan yacvru Anadolu yer sincabı, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 13. Bölge Müdürlüğü personeline teslim edildi. "Anadolu gelengisi" de denilen minik sincabın veteriner hekimlerce yapılan ilk muayenesinde sağlık probleminin olmadığı anlaşıldı. Yavrunun gece beslemesi dahil tüm beslemeleri veteriner hekimlerce itina ile yapılıyor. Şırıngayla beslenen ve bakımı özenle yürütülen sincabın halinden oldukça memnun olduğu da görülüyor. Yavru sincap, rehabilitasyon sürecinden sonra doğaya bırakılacak.
Sincapgiller familyasından olan gelengi, ismini en çok bulunduğu Anadolu’dan alıyor. Koloni halinde yaşayan gelengiler, iki ayakları üzerine dikilip etrafı kolaçan etmeleriyle biliniyor. Boyu 13-30 cm, kuyruğu ise 10 cm civarında olan Anadolu gelengisinin ağırlığı cinse, yaşa ve yaşadığı ortama göre 85-300 gram arasında değişiyor. Anadolu gelengilerinin vücudunun üst kısmı kahverengi sarı, altı sarımsı gri renkte oluyor. İHA