SiyasetHaber Girişi : 12 Ekim 2024 18:18

Biri kızı 12 akrabasını işe almış!

Biri kızı 12 akrabasını işe almış!
Horasan Belediyesi eski Personel Şirketi Müdürü İlhan Aydın, Belediye Başkanı Hayrettin Özdemir hakkında suç duyurusunda bulundu. İhale yolsuzluğuyla suçlanan Özdemir'in aralarında kızının da bulunduğu 12 akrabasını işe aldığı iddia edildi. İşte detaylar?

Erzurum’un Horasan ilçesinde 31 Mart seçimlerinde İYİ Parti’den aday olan ve Belediye Başkanlığını kazanan Hayrettin Özdemir, geçen 14 Ağustos’ta partisinde istifa ederek AK Parti’ye geçti.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rozet taktığı Hayrettin Özdemir hakkında eski belediye personeli İlhan Aydın, Horasan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

 

ZEHİR ZEMBEREK İDDİALAR!

 

Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçe ve ifadesinde zehir zemberek iddialarda bulunan İlhan Aydın, Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi’nde belediyeye ait olan parsellerin 3 milyon liraya ihaleye çıkarıldığını ancak alıcı çıkmayınca ikinci bir ihaleyle 1,5 milyon liraya Belediye Başkanı Hayrettin Özdemir’in kayınbiraderi Ö.T.’ye verildiğini öne sürdü. U. İnşaat firmasının sahibi Ö.T.’nin hesap hareketlerinin incelenmesi ve ihale günü başkanın yeğeni C.Y. ile yaptığı telefon görüşme kayıtlarının incelenmesini isteyen Aydın, belediyenin bu şekilde zarar uğratıldığını iddia etti. 

 

 

ÖĞRENCİ YURDUNDAN HAKSIZ KAZANÇ MI?

 

Horasan Belediyesi’nin üst katının uygun olmamasına rağmen öğrenci yurdu olarak kullanıldığına ifadesinde yer veren İlhan Aydın, “Yurt niteliği taşımayan yerde 60 öğrenci kalmakta ve bunlardan toplanan paralar çeşitli gelirler adı altında Gıda şirketinin hesabına yatırılmaktadır. Kayıtlar incelendiğinde bu durum ortaya çıkacaktır. Ayrıca bu Gıda Şirketine yapılan makine alımları da usulsüz olmuştur” dedi.

 

 

İŞE ALIMLARDA USULSÜZLÜK İDDİASI!

 

İlhan Aydın ayrıca Başkan Hayrettin Özdemir’in göreve başladıktan sonra usulsüz işe alımlar yaptığını öne sürdü. Belediyede personel giderlerinin şirketler dahil yüzde 40’ı geçmemesi kararını anımsatan Aydın savcılığa verdiği ifade de Horasan bu oranın yüzde 77’ye çıktığını iddia etti. Aydın, Başkan Özdemir’in son dönemde aralarında kızının da yer aldığı 12 akrabasını işe aldığını, ilçede gelen tepkiler üzerine kızının işine son verdiğini dile getirdi. Haber: Onur SAĞSÖZ / Erzurum AJANS

 

İŞTE İŞE ALINAN PERSONELLERİN İSİM LİSTESİ

 

Belediye personel şirketine alınanlar

Ö.Ö. (yeğeni)

L.Ö. (yeğeni)

K.Ö. (yeğeni)

M.Ö. (kardeşi)

E.Ö. (amca oğlu)

A.S. (yeğeni)

Y.Y. (yeğeni)

 

Gıda şirketine alınanlar

C.Y. (yeğeni)

T.Ç. (kızı)

M.T. (kayınbiraderi)

F.B. (amca oğlunun eniştesi)

R.Ö. (yeğeni)

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • KARADENİZ61 16 Ekim 2024 12:02

    DADAŞ KARDEŞİM Bİ SOR NEDEN SÜLALESİNİ İŞE ALMIŞ...KÖTÜ NİYET VAR MI ONA BAKMAK LAZIM.... DOYMUYORLAR DOYMAYACAKLAR DOYURAMADIK HARAM ZIKKIM OLSUN.... DADAŞ KARDEŞLER.. 22 YILDIR DOYURAMADIK SONUÇ :KREDİ KARTINDAN HARAÇ VERMEYE HAZIR OLUN..

  • Cafer karasu 16 Ekim 2024 11:12

    Müslüman hepsi cuma namazına gider kurban keser ama kul hakkı yerler, Ali er kardeşim islam ne yapsın; usulsüzlük, yolsuzluk, adam kayırmanın ne alakası var. Yapılan olumsuz eylemleri islamla karıştırma yok sa bir probleminin var Müslümanlarla Adaletten, doğrudan, haktan, hukuktan, yanayız AK partili, CHP, MHP li kim olursa olsun adaletsiz davranırsa iki elimiz yakalarında olacak.

  • Poyraz sahin 14 Ekim 2024 20:09

    Horasan da hakkıyla iş yapacak tek sülale var o da Bastemler kim ne derse desin Gerisi hep gayrimeşru işler peşinde koşan tefecilik çek senet yolsuzluk vurgun yapan tipler yazıklar olsun bir tane horasanlı da çıkıp demiyor ki bu ilçe neden hep geri kalmış sokağı caddesi gelişmeyen bir ilçe

  • Akp 14 Ekim 2024 15:59

    Akpliler yapmaz ya böyle bir şey. Nasıl olur?

  • Dilek 14 Ekim 2024 12:17

    Eski başkan AKP li Aydın da yolsuzluklarla anılıp kodese atılmıştı, buda aynı olacak galiba. Bu Horasanda birşeyler dönüyor ama ne dönüyor çözemedim. AKP ye hangi belediye başkanı transfer oluyorsa bu tür yolduzluk adam kayırma torpille işe alma iddaları gırla gidiyor. AKP nin suyundan içen değişiyor sanki yanılıyor muyum?

  • Ali er 13 Ekim 2024 10:08

    Yaparsa akp yapar torpilin usulsüzlüğün kralını akp yapar. Eski akp Li aydında böyleydi Buda böyle Horasan?da değişen sadece isimler. Sorsan hepsi Müslüman hepsi cuma namazına gider kurban keser ama kul hakkı yalan dola usulsüzlük hepsi bunlarda.

  • Vatandaşş 13 Ekim 2024 09:56

    Büyük başkan yapmaz

  • adalet 13 Ekim 2024 09:52

    horasanda bir tane bile duruşu olan adam yokmu burası ne böyle

  • Horasanlı 12 Ekim 2024 23:01

    İyi anlatmışsın hoş anlatmışsın aydın soy isminda şuan belediye çalışan kaç kişi var bunlarında söyleseydin daha önceden adınızın karıştığı olaylar personele verdiğiniz maaşlar bunları da anlatın ssk odemediginiz primler yönetilen sürede personeline vermediginiz ikramiyler vs

  • Dadaş 12 Ekim 2024 21:58

    Onur bey size zahmet birde bunu yazsanız Erzurum'da marketlerin yüzde 80 ni sigarayı kartla aldığımız için komisyon kesiyorlar 2 ve 5 TL arası

  • Vatandaş 12 Ekim 2024 20:23

    Çok dürüst adamsan aydın sülalesinin horasan belediyesinde kaç kişi olduğunu açikla. Sanki siz çok adil is yaptiniz belediyeyi ele geçiren babasının çiftliği gibi kendi akrabalarını işe alıyor. Bu devletin adaleti nerede. Gücü yeten yetene.