EğitimHaber Girişi : 10 Mayıs 2016 16:00

Bilimsel teşvik ödülleri ve akademik giysi töreni

Bilimsel teşvik ödülleri ve akademik giysi töreni
Atatürk Üniversitesi tarafından, 2010 yılından beri düzenli olarak gerçekleştirilen Bilimsel Teşvik Ödülleri'ne, bu yıl Erzurumlu eğitimci ve iş adamı Sıtkı Alp'in ismi verildi.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi tarafından, 2010 yılından beri düzenli olarak gerçekleştirilen Bilimsel Teşvik Ödülleri'ne, bu yıl Erzurumlu eğitimci ve iş adamı Sıtkı Alp'in ismi verildi. 

Bu sene 7.'si düzenlenen Bilimsel Teşvik Ödülleri ve Akademik Giysi Töreni, Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Akademisyenlerin makale, atıf, patent ve proje başta olmak üzere 12 alanda yaptıkları çalışmaların değerlendirildiği Bilimsel Teşvik Ödülleri ve Akademik Giysi Töreni'ne, Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, İş adamı ve eğitimci Sıtkı Alp, eşi Süheyla Alp, aile üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konuşmasına, Atatürk Üniversitesi Akademik Personel Bilimsel Teşvik Ödülleri'nin amacını açıklayarak başlayan Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ö. İrfan Küfrevioğlu, Atatürk Üniversitesi mensubu bilim insanlarının fen, sağlık, sosyal, eğitim bilimleri ve güzel sanatlar alanlarındaki seçkin araştırma, çalışma ve hizmetlerini değerlendirmek, üstün niteliklerini onayarak kamu oyuna duyurmak ve teşvik unsuru olmak üzere üniversitemiz rektörlüğü tarafından her bir alan için bilimsel teşvik ödülleri verildiğini belirtti.

Akademik Personel Teşvik Ödülleri hakkında da bilgi veren Küfrevioğlu, bu ödüllerin 2010 yılından itibaren verilmeye başladığını hatırlattı.

Ödül töreni açılışında konuşan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, üniversitemizin farklı derecelendirme kuruluşlarının değerlendirmelerine göre Türkiye'de ilk on içerisinde yer aldığını, bazı alanlarda da birinci sırada bulunduğunu hatırlatarak, uzun soluklu bilimsel koşunun önde olan yarışmacıları arasında olmanın gururunu yaşadığını ifade etti.

Türkiye'de özellikle üniversiteler arası rekabet ile birlikte üniversite sayısının ve akademisyen sayısının artığının altını çizen Rektör Koçak, Atatürk Üniversitesi'nin mevcut konumunu yıllardır koruyabilmesinin ve daha da önemlisi İstanbul, Ankara ve İzmir gibi metropol şehirlerdeki bazı üniversitelerin dışında, Anadolu coğrafyasındaki en başarılı üniversite olmasının oldukça değerli ve anlamlı olduğunu düşündüğünü söyledi.

BU BÜYÜMEDE KUŞKUSUZ EN ÖNEMLİ ÖLÇÜMÜZ BİLİMSEL ÜRETİM POTANSİYELİMİZDİR.

Atatürk Üniversitesi'nin her geçen yıl daha da büyüdüğünü vurgulayan Koçak konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu büyümede kuşkusuz en önemli ölçümüz bilimsel üretim potansiyelimizdir. Bu potansiyeli harekete geçirip gelişmesini sağlayacak enstrümanların başında yer alan destek ve teşvik gibi konular görevde bulunduğumuz sürece hep önceliklerimiz arasında yer almış ve almaya da devam edecektir.

Yakın gelecekte, üniversitemizin dünya bilimine yapmış olduğu katkı oranının bilgini pazarlanması işleminin ve öğrencilerinin kalitesi ile mezunların istihdam ve başarı oranlarının arzulanan seviyelere çıkacağına olan inancım tamdır. Bu inancımın dayanağı, kuşkusuz üniversitemizdeki akademik potansiyeldir.

Atatürk Üniversitesi ailesi adına değerli öğretim üyelerimizi bir kez daha kutluyor, hepinizi içtenlikle selamlıyorum" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Bilimsel teşvik ödülleri sahiplerini buldu. Akademisyenlere ödüllerini, Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ile İş adamı ve eğitimci Sıtkı Alp verdi.

Bilimsel Teşvik Ödüllerinin ardından ise Akademik Giysi Töreni gerçekleştirildi. 2015-2016 yılları arasında profesör olan 70 öğretim üyesinin cüppeleri Rektör Koçak tarafından giydirildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.