ErzurumHaber Girişi : 16 Ağustos 2016 15:16

Bilim adamı Parlak'ın ölümünde FETÖ şüphesi

Bilim adamı Parlak'ın ölümünde FETÖ şüphesi
Kazakistan'da 2011 yılında kaldığı evde doğal gazdan zehirlenerek hayatını kaybettiği iddia edilen bilim adamı Yrd. Doç. Dr. Tahsin Parlak'ın ölümünde FETÖ şüphesi ağırlık kazandı.
Erzurumajans-Kazakistan'da 2011 yılında kaldığı evde doğal gazdan zehirlenerek hayatını kaybettiği iddia edilen bilim adamı Yrd. Doç. Dr. Tahsin Parlak'ın ölümünde FETÖ şüphesi ağırlık kazandı. 

Kazakistan'da ölü bulunan akademisyenin oğlu suikast iddiasında bulunarak, "ASELSAN mühendislerinin şüpheli ölümleriyle babamın öldürülmesini aynı gizli güçler yaptı" dedi.

Kazakistan'da 2011 Ekim ayında evde gaz zehirlenmesi nedeniyle öldüğü iddia edilen Akademisyen Tahsin Parlak'ın mimar oğlu Kadir Parlak, ASELSAN Mühendisi Erdem Uğur'un şüpheli ölümüyle babasının ölüm şekli arasında birebir benzerlik olduğunu ileri sürerek, "Babam da Kazakistan'da ASELSAN'ın işlerine bakıp, dış güçleri rahatsız edebilecek araştırmalar yapmıştı. Defalarca tehditler alarak, suikasta uğramıştı. ASELSAN Mühendislerinin şüpheli ölümleriyle babamın öldürülmesini aynı gizli güçler yapıyor. Bir komisyon kurulsun araştırılsın" diye konuştu.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Türk El Sanatları Bölümü öğretim üyesi 56 yaşındaki Yrd. Doç. Dr. Tahsin Parlak, Ahmet Yesevi Üniversitesi'ne görevli gittiği 2011 yılında Kazakistan'da kaldığı evde doğalgazdan zehirlenerek öldüğü iddia edilmişti.

Babasının ölmediğini, suikastla öldürüldüğü ileri süren oğlu Kadir Parlak, "ASELSAN Mühendisinin yatağında üzerine battaniyeyi çektiği ve gazdan zehirlenerek vefat ettiği belirtilmişti. Babamın ölüm şekliyle aynı. Babamın da gazdan zehirlendiğini söylediler. Kazakistan'dan olay yeri fotoğraflarını, delilleri istettik. Baktığımızda babamın da battaniyenin altında sanayi tüpünden sızan gazdan zehirlendiği görülüyor. Babam daha önceden de defalarca tehditler almış, suikaste uğramıştı. ASELSAN'ın işleri konusunda Kazakistan'da araştırmalar yapmış, yeni belge ve bulgular ortaya koymuştu. Bir defasında evinde iki saldırganın suikastına maruz kalmış kendini 3'üncü kattan aşağı atarak kurtulmuştu. Birçok yerinde kırıklar olmuş tedavi görmüştü." dedi.

Bilim adamı Parlak'ın ölümünde FETÖ şüphesi

Son 30 yılda işlenen suikast, sır cinayetlerin birçoğunda Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) parmağının olduğu iddia edilirken Kadir Parlak, "Akademisyenler, bilim adamları kolay yetişmiyor. Dış güçler, gizli güçler tarafından babam ve onlar suikaste uğradı. Araştırılmasını istiyoruz. Sır perdesi aralansın." diye konuştu.

Parlak, "Babam ile ASELSAN Mühendisinin ölümündeki bu kadar benzerlik. Battaniye tam kafasına kadar çekili yanında sanayi tüpü ve sanayi tüpünün hortumu yatağın içerisinde. Bu şekilde ölüm benzerliği akıllara suikasten başka bir şey getirmiyor. Dediğim gibi sürekli dış ülkelerden tehditler alıyordu. Babamın açıklamasına göre Kazakistan'da petrol çalışmaları olduğunu ve dış ülkelerin bu yüzden dolayı rahatsız olduklarını belirtmişti. ASELSAN'ın konusuna giren açıklamalar yapmıştı. Babamın ölümünün ardından da 'Tahsin Parlak suikasti ASELSAN Mühendisleriyle bağlantılıdır' şeklinde haberler yapılmıştı." şeklinde konuştu.

"Babamın 2 yakın arkadaşının ölümü de şüpheli"

Babasının üç yakın arkadaşının da ölümlerinin şaibeli olduğunu belirten Kadir Parlak, "Babamın Erzurum'da iki yakın arkadaşı vardı. Birisi Erzincan Üniversitesi Rektörü diğeri de Bayburt Üniversitesi Rektörüydü. Babam vefat etmeden 1 yıl önce Erzincan Üniversitesi Rektörü evinde bir çamaşır ipiyle asılı şekilde bulunmuştu. Aradan 1 yıl sonra babam rahmetli oldu. Ve daha sonra da Bayburt Üniversitesi Rektörü Erzurum'da bileklerini kestikten sonra 4'üncü kattan aşağı atladı. Bu sır ölümler çoğalmaya başladı. Devletin önemli mekanizmasında bulunan insanlar yok oldu. Araştırılmasını istiyorum. Babam 'Turan Yolunda Aralığın Sırları' adlı kitabında Hıristiyan Hac işaretinin Türklere ait olduğunu ve Türklerin halı, kilim motiflerinde kullandıklarını etnografik bilgilerle ortaya koymuştu. Hıristiyan Hacı Türklere ait ve bu hac işareti Osmanlı soyundan Hıristiyanlara geçtiğini etnografik bilgilerle ortaya koymuştu. Bu araştırmada oldukça dış çevreyi rahatsız etmişti." dedi.

Tahsin Parlak kimdir?

1955 yılında Oltu'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Oltu'da tamamladı. 1976 yılında girmiş olduğu Atatürk Eğitim Enstitüsünü 1980 yılında bitirdi. 1991 yılma kadar Kahramanmaraş ve Oltu'da çeşitli okullarda öğretmenlik yaptı. 1991-1994 yılları arasında Oltu Halk Eğitimi Merkezi Müdür Muavinliği görevinde bulundu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü, Halı-Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Anasanat Dalı`nda Öğretim Görevlisi olarak göreve başladı.

Seramik ve Geleneksel Türk El Sanatları Bölüm Başkanlıklarını yürüttü. 1997 yılında lisansını tamamladı. Yurtiçinde ve dışında birçok sergiye katıldı.

1998-1999 yıllarında Erzurum Atatürk Üniversitesi bünyesinde "Oltu ve Çevre Kazaları Doğal Boya Potansiyelinin Tespbiti" ile "Erzurum ve Çevresinde Doğal Boyayla Boyalı Halı ve Kilimlerin Tesbiti" konulu iki proje çalışması yaptı. DAP projesinin ön araştırma çalışmalarında görev aldı. 2000 yılında Yüksek Lisansını bitirdi.

1999-2001 yıllarında Kazakistan'da T.C. Başbakanlık TİKA adına "Aral Bölgesi El Halıcılığı Geliştirme Projesi"ni yürüttü. Kazakistan Bilimler Akademisinde doktorasını tamamladı. Kazakistan`da Korkut Ata Devlet Üniversitesi'nde de Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Öğretim Görevlisi olan Parlak`ın, yayımlanmış birçok yurt içi ve yurt dışı makalelerinin yanı sıra, "Oltu", "Kaynaktan Vitrine Oltutaşı", "Azarbeycan Bezek Sanatı (Çeviri)" "18-19. Asır Azerbaycan Sanatı (Çeviri)" "Kazak Oyu Örnekleri", "Kazakistan Tabiği Boyav Osimdikteri", "Sır Boyundaki Tarihi Şehir Medeniyeti", "Geleneksel Kazak Halı Sanatı ve Aral Bölgesi El Halıcılığını Geliştirme Projesi", "Erzurum'da Oltutaşı ve Kuyumculuk Sanatı", "Oltu ve Köylerinde Bardız Kilimciliği" adlı on kitabı bulunuyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.