BölgeHaber Girişi : 21 Ekim 2010 00:00

Beyaz Erzurum, Yeşil Universiade!..

Beyaz Erzurum, Yeşil Universiade!..
Erzurum 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yaptırılan atlama kulelerinin inşaatı sırasında kesilen ağaçların yerine sarı çam, huş ve ladin fidanları dikildi. İnşaatı tamamlanan atlama kulelerinin etrafında 'Beyaz Erzurum, Yeşil Universiade' fidanl
Erzurum Ajans-Erzurum 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yaptırılan atlama kulelerinin inşaatı sırasında kesilen ağaçların yerine sarı çam, huş ve ladin fidanları dikildi. İnşaatı tamamlanan atlama kulelerinin etrafında 'Beyaz Erzurum, Yeşil Universiade' fidanlığı oluşturuldu.

2011 Genel Koordinatörlüğü Çevre Komitesi tarafından Tarihi Kiremitlik Tepe'deki kayakla atlama kulelerininin etrafına bugün (20 Ekim) fidan dikildi. 2011 Genel Koortinatörü Bekir Korkmaz'ın yanısıra komite üyelerinin katıldığı törende 200 adet çam, huş ve ladin fidanı toprakla buluşturuldu. İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından temin edilen fidanları diken 2011 Kış
Oyunları Genel Koordinatörü, yaptıkları etkinliğin çevreye verdikleri önemin bir sonucu olduğunu söyledi. Atlama kuleleri inşa edilirken kesilen her bir ağacın yerine 10 fidan dikeceklerini belirten Korkmaz, yeşile büyük önem verdiklerini belirtti.

Genel Koordinatörlük bünyesinde görev yapan 50 kişiyle birlikte fidanları diken Çevre Komitesi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zeynep Eren, kesilen ağaçların yerine yenilerini dikmeyi sürdüreceklerini belirtti. Eren, atlama kulelerinin etrafına sarıçam, huş ve ladin çeşitlerinden 200 fidanın dikildiğini belirtti Eren, "Çevre komitesi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tesisler yapılırken doğaya zarar verilmemesi için gayret gösterdik. Dikilen fidanlarla tesislerin etraflarını yeşil bir görünüme kavuşturacağız" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.