ErzurumHaber Girişi : 02 Şubat 2012 12:29

Belediyelerin kar seferberliği

Belediyelerin kar seferberliği
Erzurum’da etkili olar kar yağışı sadece köy yollarını değil şehir merkezinde ki ana arterleri de ulaşıma kapattı.
Erzurum Ajans-Erzurum’da etkili olar kar yağışı sadece köy yollarını değil şehir merkezinde ki ana arterleri de ulaşıma kapattı. 60 santimetreyi bulan kar kalınlığı ile karla kaplanan cadde ve sokaklar belediye ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar ile ulaşıma açılmaya çalışılıyor
Erzurum’da etkili olan yoğun kar yağışı ve soğuk havalar hayatı olumsuz yönde etkilerken trafiği de durma noktasına getirdi. Etkili olan yoğun kar yağışı sebebi ile sadece köy yolları değil şehir merkezinde bulunan ana arterlerde 60 santimlik kar nedeni ile ulaşıma kapandı. Araçlar karla kaplı yollarda ilerlemekte güçlük çekerken Belediye kiplerinin başlattığı karla mücadele çalışmaları ile yollar ulaşıma açılmaya çalışılıyor. Kar temizleme çalışmaları esnasında trafik tek yöne düşürülerek oluşan yoğunluk önlenmeye çalışılırken kepçe ve greyderler aralıksız olarak çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlarda kendi imkanları ile Belediye ekiplerinin yürüttüğü kar temizleme çalışmalarına yardımcı olmaya çalışıyor. Ellerine aldıkları kazma ve küreklerle kapılarının önünde bulunan kar birikintilerini yol üzerine atan vatandaşlar kepçe ve greyderlerin temizlik çalışmalarına katkıda bulunmaya çalışıyor. Şehirde bulunan birçok yerde kar temizlik çalışmaları devam ederken karın etkili olmadığı saatler içerisinde tüm şehrin kar esaretinden kurtulacağı bildirildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.