BölgeHaber Girişi : 09 Aralık 2010 02:04

Belediye müzesi kuruluyor!..

Belediye müzesi kuruluyor!..
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, belediye tarihini gün yüzüne çıkartmak amacıyla Belediye Müzesi kuracaklarını açıkladı.

Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, belediye tarihini gün yüzüne çıkartmak amacıyla Belediye Müzesi kuracaklarını açıkladı.

1870 yılında kurulan Erzurum Belediyesi'nin tarihçesi ve geçirdiği evreler fotoğraf ve değişik görsel unsurlarla ortaya çıkartılacak. Kış sporlarında dünya kenti olma yolunda emin adımlarla yürüyen Erzurum, tarihi değer ve güzelliklerini de ortaya çıkartmaya başlıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurumspor tesislerindeki metruk binanın Belediye Müzesi ve Belediye Konukevi olarak kullanılacağını söyledi. Söz konusu binanın inşaat çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Başkan Küçükler, "Erzurum Belediye ve Kent Müzesi'ne şehrimizde ihtiyaç var. Osmanlı döneminde kurulan belediyemizin 300 yıllık tarihi geçmişi, belediye hizmetlerinde kullanılan malzeme ve diğer materyaller sergilenecek. Belediye Müzesinde şehir kimliğini yansıtan bilgi ve objelerin yanı sıra, tarihe yönelik konferans, söyleşi ve dinletilerin de yapılabileceği Belediye Müzesi'nde ayrıca şehirle ilgili kitapların bulunduğu zengin bir kütüphanede oluşturulacak." dedi.

Belediye Müzesi binasının bir kısmının da Belediye Konukevi olarak tahsis edileceğine değinen Başkan Küçükler, "Kış sporlarında marka olan Erzurum, artık dünyaca ünlü konukları ağırlayacak. Şehrimize yabancı devletlerden belediye başkanları ve başka üst düzey yetkililer ziyaret edecek. Bunun için Belediye Müzesi'yle aynı çatı altında belediye misafirhanesini kuruyoruz. Misafirlerimizi kültürel yönden görsel zenginliklerle süslenmiş olan belediye müzesiyle aynı çatı altında ağırlayacağız." diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.