BölgeHaber Girişi : 16 Haziran 2011 13:32

Bayanlardan yıl sonu sergisi!..

Bayanlardan yıl sonu sergisi!..
Palandöken İlçe Halk Eğitim Merkezi Kursiyerlerinin 2010 - 2011 sezonu boyunca el emeği göz nuru dökerek yaptığı çeşitli hediyelik eşya ve çeyiz ürünleri sergisi büyük ilgi gördü.

Erzurum Ajans-Palandöken İlçe Halk Eğitim Merkezi Kursiyerlerinin 2010 – 2011 sezonu boyunca el emeği göz nuru dökerek yaptığı çeşitli hediyelik eşya ve çeyiz ürünleri sergisi büyük ilgi gördü.

Halk Eğitim Merkezinde 6 aylık bir çalışma sonrasında 14 genç kızın yaptığı onlarca çeşit el emeği göz nurunu döktüğü ürünün sergi açılışını Palandöken kaymakamı Şenol Esmer yaptı.

Sergi açılışında konuşan Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, “Bilindiği üzere halk eğitimler normal devletin okullarda yapmış olduğu eğitimin yanında eğitim alamamış öncelikle okuma yazma bilmeyen veya okulların belli bir aşamasından ayrılan ilköğretim okullarını bitiremeyen vatandaşlarımızın dikiş, giyim ve el sanatları gibi küçük alanlarda el becerilerini geliştirmek ve onlara bir meslek kazandırmak için bur kurslar düzenleniyor” dedi.

Yaklaşık 6 ay boyunca kurs gören kursiyerler ise, daha önce evde televizyon başında gün geçirdiklerini ifade ederek, bu tür kurslarda eğitim almaya başladıktan sonra yeni arkadaşlar edindiklerini, sosyal ilişkilerinin arttığını ve el beceri dalında kendilerini geliştirdiklerini söylediler.

El sanatları, makine nakışı ve giyim ürünlerinin sergilendiği sergi 2 gün boyunca Büyükşehir Belediyesi kültür merkezinde sergilenecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.