ErzurumHaber Girişi : 31 Ekim 2013 22:15

Batı Çevre Yolu geliyor...

Batı Çevre Yolu geliyor...
Karayolları 12. Bölge Müdürü Altıok, Kuzey Çevre Yolu'yla Güney'i birleştirecek Batı Çevre Yolu'nun proje hazırlıklarına başladıklarını açıkladı...
Erzurumajans-Levent Akpınar'ın haberi-Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü, Çak Yolu'ndan gelen ağır tonajlı araçlar ile Palandöken ilçesinde oturan vatandaşların Havalimanı ve otobüs terminaline daha kısa yoldan ulaşması için Batı Çevre Yolu projesinin hazırlıklarına başladı.

Kent trafiğini rahatlatmak için yeni köprülü kavşaklar yapılacağını belirten Altıok, Kuzey Çevre Yolu'na alternatif olarak Batı Çevre Yolu proje çalışmalarının başladığı müjdesini de verdi.

Çat Yolu'ndan gelip Kuzey çevre yoluna çıkmak isteyen ağır tonajlı araçlar ve Palandöken ilçesinde oturan vatandaşların Havalimanı ve otobüs terminaline daha kısa yoldan ulaşması için Batı Çevre Yolu yapacaklarını açıklayan Altıok, bu yol için proje çalışmalarının başladığını söyledi. Yeni çevre yolunun Erzurum-Çat Karayolu 8. kilometresinden başlayacağının altını çizen Altıok, "12 kilometrelik bir güzergah planlıyoruz. Bu yol Kuzey Çevre Yolu'nu Güney'e bağlayan bir hat olacak" dedi.

Gerek ağır tonajlı araçların gerekse vatandaşların kent trafiğine girmeden rahat bir şekilde Kuzey Çevre Yolu'na gidebileceğini aktaran Altıok, "Bingöl yönünden gelip kuzey çevre yoluna çıkmak isteyen araçlar ya Dadaşkent yönünü, ya da SSK kavşağını kullanıyor. Bu da trafikte olumsuzluklara neden oluyor. Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü olarak biz de Güney'le Kuzey'i birleştirecek çevre yolu proje çalışmalarına başladık"diye konuştu.

KÖPRÜLÜ KAVŞAKLAR YAPILACAK

Yenişehir ve Yıldızkent ve Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitmek isteyen vatandaşların Çat yolunu tercih ettiğini belirten Karayolları 12 Bölge Müdürü Şenol Altıok, SSK kavşağından Yıldızkent TOKİ konutlarına kadar 3 ayrı köprülü kavşağında yapımına yakında başlanacağını söyleri. Özelilkle sabah ve akşam saatlerinde bu güzergahta yoğun trafiğin yaşandığını ifade eden Altıok, "Mevlana Vadisi Kavşağı, Çat yolu üzerinde bulunan üniversite kavşağı ve TOKİ konutlarının önüne köprülü kavşak yapacağız. Köprülü kavşakların proje ihaleleri tamamlandı. Bunlarında en kısa sürede yapımına başlıyoruz"dedi.

(Kaynak: Palandöken Gazetesi)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • M.K 01 Ocak 1970 02:00

    yapın ama lütfen ankaradan örnek alıp yapın sadece yaptık diye yapmayın