EkonomiHaber Girişi : 01 Ağustos 2024 17:29

Başkan Urkuç: Pozitif ayrımcılık bekliyoruz

Başkan Urkuç: Pozitif ayrımcılık bekliyoruz
Erzurum 1'inci Organize Sanayi Bölgesi, OSBÜK Doğu Anadolu Bölge ve Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı'na ev sahipliği yaptı. Bölgedeki iş dünyasının sorunlarını bir kez daha gündeme getiren 1. OSB Başkanı Murat Urkuç, önemli açıklamalarda bulundu.
Başkan Urkuç: Pozitif ayrımcılık bekliyoruz

OSBÜK Temmuz Ayı Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı Erzurum Merkez I. OSB’de gerçekleştirildi.

 

OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete, OSBÜK Yönetim Kurulu ve Yüksek Koordinasyon Kurulu Üyelerinin katıldığı toplantıda, OSB’lerin gündemi ve mesleki eğitim, atık su arıtma tesisleri gibi konularda istişarelerde bulunuldu.

 

Toplantının açılışında konuşan OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, organize sanayi bölgelerinin 81 ilde Türkiye’nin üreten gücü olduğunu vurguladı. Kütükcü, OSBÜK olarak OSB’lerin sanayi alt yapısını ve hizmet kalitesini artırmak için önemli çalışmalar ve projeler yürüttüklerini ifade ederek, bu çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kütükcü, toplantıya ev sahipliği yapan Erzurum Merkez 1. OSB Başkanı Murat Urkuç’a da ev sahipliklerinden dolayı teşekkür etti.

 

 

“OSBÜK 10 NUMARALI OYUNCU OLABİLİR”

 

Bakan Yardımcısı İnan da konuşmasında, OSB’lerin Türkiye’nin planlı sanayileşmesindeki önemine değindi. Türkiye’nin kalkınma seferberliğinde sanayinin her zaman lokomotif olduğunu vurgulayan İnan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ülkenin planlı sanayi alanları ile büyümesine yönelik çalışmalar yaptığının altını çizdi.  İnan, “Büyüme, planlı sanayi alanlarından gelmeli. Biz bu çalışmalarda OSBÜK’ün sahada 10 numaralı oyuncu olabileceğini düşünüyoruz. OSBÜK’teki birikim, istikameti doğru çizme ve uygulama noktasında çok önemli. Ben OSBÜK’ün heyecanını çok önemsiyor, değerli buluyorum. Bu bizim için çok büyük bir avantaj” dedi.

 

Toplantıya ev sahipliği yapan Erzurum Merkez I. OSB Başkanı Murat Urkuç ise “Türkiye’nin en eski dördüncü OSB’sinin ev sahipliğinde düzenlediğimiz bu kıymetli buluşmaya hoş geldiniz” diyerek katılımcıları selamladı.

 

 

HER İKİ TOPLANTIDA DA GÜNDEME GETİRDİ

 

OSBÜK yönetiminin hem sanayicilerin sorunlarını hakim olması hem de çözüm noktasındaki girişimleriyle iş dünyasını memnun ettiğini kaydeden Başkan Urkuç, hem Doğu Anadolu Bölge hem de  Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı’nda sorunları gündeme getirdi.

 

Başkan Urkuç, Türkiye’nin doğusunda iklim, ulaşım gibi önemli dezavantajlara sahip olmamıza rağmen ülke ekonomisine destek ve bölge istihdamına ciddi katkılar sağlayan organize sanayi bölgelerimiz, birtakım ayrıcalıklar beklemektedir. Yıllardır bu zorlu coğrafya da bırakın elini, vücudunu taşın altına koyan yatırımcılarımız özellikle kredilere ulaşmakta ciddi sıkıntılar yaşıyor. Bunun yanında GES kuracak olan sanayi kuruluşlarımıza Çağrı Mektubu verilmiyor. Bu noktada Bakanlığımızın ve OSBÜK’ümüzün gerekli çalışmaları yapması sanayicilerimiz açısından büyük önem arz etmektedir” dedi.

 

 

Toplantıda Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete, Yaygın Eğitimde Mesleki Beceri Geliştirme Kursları isimli bir sunum yaparken, Atıksu Arıtma Tesislerinde İyi Uygulama Örnekleri: Suyun Geri Kazanımı sunumlarını ise OSBÜK adına OSBÜK Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mustafa R. Türker, Demirtaş OSB Müdürü Serhat Şengül ve Asım Kibar OSB Atıksu Arıtma Tesisi Müdürü Baran Demirli yaptı. Program sonunda OSBÜK Çevre Yüksek Mühendisi Şükran Erdoğan Sevim de OSBÜK Yeşil Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik Merkezi hakkında bilgi verdi. HABER MERKEZİ 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.