Kültür-SanatHaber Girişi : 10 Nisan 2016 17:15

Başkan Sekmen, kariyer günlerine konuk oldu

Başkan Sekmen, kariyer günlerine konuk oldu
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kayakyolu Çimento Müstahsilleri İşverenler Sendikası Ortaokulu'nun düzenlediği, 'Kariyer Günleri' programına konuk oldu.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kayakyolu Çimento Müstahsilleri İşverenler Sendikası Ortaokulu'nun düzenlediği, 'Kariyer Günleri' programına konuk oldu.

Okul bahçesinde öğrencilerin sevgi gösterileriyle karşılanan Başkan Sekmen için okul korosu mini bir konser verdi. Eğitim kurumunda düzenlenen programda tecrübelerini çocuklarla paylaşan Sekmen, "Geleceği inşa edecek olan sizlerden isteğimiz hayatta her daim şahsiyetli ve edepli olun. Oturaklı gençler olmanız lazım. Erzurumlu genç böyle olur. Şimdi bir Avrupalı ile bir Türkiyeli genci yan yana koyduğumuz zaman onları birbirinden hemen ayırt ederiz. Biri hürmetkardır, bir büyüğü geldiği zaman ayağa kalkar, annesi, babası ve diğer aile büyükleri geldiği zaman elini öper, hürmet eder, bir küçük gördüğü zaman onun başını okşar. Ama bunlar Avrupalı'nın değerlerinde yoktur. Bu bizim milletimizin inanç ve kültüründe vardır. Kızlarımız daha saygılı daha edeplidir. Bunun için benim siz kıymetli genç yavrularımıza bir başka öğütüm, çalışkan ve üretken olun. Derslerinize güzel çalışın, sürekli kitap okuyun. Kur'an-ı Kerim'i okumayı mutlaka bilin ve okuyun. Bir insanın inancını da mutlaka yaşaması lazım" diye konştu.

Henüz 24 yaşında iken özel sektörde yöneticilik yaptığını ifade eden Başkan Sekmen, "Arkasından Belediye Başkanı olduk, hizmet yaptık. Sonra daha büyük bir ilçede 11 yıl belediye başkanlığı yaptım. Sonra iki dönem halkımızın oylarıyla seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde milletvekilliği yaptım. Orada yasalar çıkarttık, projeler hazırladı
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.