BölgeHaber Girişi : 21 Mayıs 2010 03:07

Başkan Küçükler Dubaili heyeti ağırladı!..

Başkan Küçükler Dubaili heyeti ağırladı!..
Dubai'den gelen heyet Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'i makamında ziyaret etti.

Erzurum Ajans-Dubai’den gelen heyet Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’i makamında ziyaret etti. Başkan Küçükler’den yürütülen belediyecilik çalışmaları ve Erzurum hakkında bilgiler alan konuk heyet Erzurum’da bulunmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdiler.
Dubai heyetiyle yapılan görüşmede iki ülke arasında turizm ilişkilerinin geliştirilmesi hususunda mutabakat sağlandı. İkili ilişkilerin geliştirilmesi için karşılıklı tanıtımların ve sektör temsilcilerin sık sık bir araya gelerek iki ülke arasında sosyal ve kültürel ekonomik işbirliği yapılması gerekliliğine vurgu yapıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Dubai işadamları ve heyetini Erzurum’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, Erzurum’un 6 bin yıllık bir şehir olduğunu, İslam coğrafyasında çok önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi. Başkan Küçükler, yapılan görüşmeler sonucunda Erzurum ve Dubai ile kardeş şehir olma yolunda önemli bir adım atıldığını da söyledi.
Erzurum’un turizm kenti olma yolunda yapılan çalışmaların hız kazandığına dikkat çeken Başkan Küçükler, Büyükşehir Belediyesi olarak kentin tarihi eserlerinin ayağa kaldırılması için çaba harcadıklarını ifade ederek, Erzurum`un bir çok medeniyete başkent ve tanıklık etmiş bir şehir olduğunu anlattı.
Erzurum`da çok ciddi bir turizm potansiyeli bulunduğunu kaydeden Başkan Küçükler, Dubai heyetinden turizm yatırımcıları Erzurum’a beklediklerini söyledi. Küçükler, Dubaili yatırımcıları Erzurum’a davet ederek bölgedeki yatırımcılarla bir toplantı düzenlenmesini talep etti.
Dubai heyeti ise en kısa zaman içerisinde bir grup yatırımcı ile birlikte Erzurum’a inceleme gezisinde bulunacaklarını bildirdiler.
Ziyaret sonunda Başkan Küçükler tarafından heyette bulunanlara Oltu Taşı tesbih hediye

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.