BölgeHaber Girişi : 18 Mayıs 2010 15:17

Başkan Cengiz'den 19 mayıs mesajı!..

Başkan Cengiz'den 19 mayıs mesajı!..
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz 19 Mayıs, asil milletimizin zor şartlara rağmen gerçekleştirdiği eşsiz bir destanın ve milli şahlanışın ifadesidir dedi.

Erzurum Ajans-Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “19 Mayıs, asil milletimizin zor şartlara rağmen gerçekleştirdiği eşsiz bir destanın ve milli şahlanışın ifadesidir” dedi.
19 Mayıs Atatürk Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Cengiz, 91. yıldönümü kutlanan 19 Mayıs’ın, milletin kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini parçalayıp atma kararlılığının ilk kıvılcımı olduğunu ifade etti.
Mesajında, Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı olan 19 Mayıs 1919 tarihinin, Türk Milletinin yeniden doğuşu ve kurtuluş ateşinin yakıldığı gün olduğunu kaydeden Başkan Cengiz, 19 Mayıs’ın Türkiye Cumhuriyeti’ne ulaşan uzun ve zorlu sürecin ilk adımı olduğunu söyledi.
19 MAYIS BAĞIMSIZLIĞA GİDEN YOLDUR
“19 Mayıs, Türk ulusunun bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş meşalesinin ateşlendiği, bağımsızlığa ve aydınlığa giden yolun başlangıcıdır.” diyen Başkan Cengiz, mesajında şunları kaydetti: “Türk milletinin bağımsız ve özgür yaşama isteğini tüm dünyaya haykırdığı 19 Mayıs 1919, milletimizin azim ve kararlılığını da ortaya koyduğu önemli günlerimizden biridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan başlattığı bağımsızlık ve özgürlük hareketi, milletimizin azim ve kararlığıyla da birleşerek milli mücadeleye dönüşmüş ve sonuçta zaferle taçlanmıştır. Tarih sahnesinde destanlarla anılan ve farklı bir ülkenin boyunduruğu altında bulunmayı asla kabul etmeyen yüce Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile sembolleştirdiği kahramanlık destanlarının başlangıcını yaptığı 19 Mayıs 1919, bağımsızlık ruhunun şahlandığı gündür. Türk Milleti bu günde, tüm dünyaya yeniden bağımsız ve hür yaşama isteğini haykırmıştır.”
GENÇLERİMİZ, EN BÜYÜK DEĞERİMİZDİR
Mesajında gençlere de seslenen Başkan Cengiz, sözlerini şöyle tamamladı: “Türk gençliği, Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatıdır. Onlar bu ülkenin sadece zenginliği değil, aynı zamanda dinamizmi ve aydınlık yarınlarıdır. Ülkemiz sahip olduğu bu büyük servetle çağdaş dünyaya güzellikler katacak tarihi gelişmelere de imza atacaktır. Ülkemizin daha güçlü ve müreffeh bir ülke olması, milletimizin yüzünün daima gülmesi için gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Geçmişine, milli ve manevi değerlerine sahip çıkacak, çalışan, üreten ve sorgulayan gençler, ülkemizi daha ileri noktalara taşıyacaklardır. Bu duygularla ülkemizin bağımsızlık ve özgürlüğü için canlarını feda eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken, tüm gençlerimizin bayramını kutluyorum."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.