BölgeHaber Girişi : 13 Mayıs 2010 17:34

Başkan Cengiz bir yılını değerlendirdi!..

Başkan Cengiz bir yılını değerlendirdi!..
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Gazeteci-Yazar Mehmet Şener ile Sinan Özçaylakın sunduğu Farklı Yorum programına konuk olarak görev süresini değerlendirdi ve projeleri ile ilgili açıklama yaptı.

Erzurum Ajans-Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Gazeteci-Yazar Mehmet Şener ile Sinan Özçaylak’ın sunduğu “Farklı Yorum” programına konuk olarak görev süresini değerlendirdi ve projeleri ile ilgili açıklama yaptı.
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ilçenin kangren haline gelen sorunlarının çözümünde ve belediyecilik adına üretilen projelerde belediye-halk bütünleşmesinin önemli rol üstlendiğini söyledi. Kanal 25 ekranlarında yayınlanan ve Gazeteci-Yazar Mehmet Şener ile Sinan Özçaylak’ın sunduğu “Farklı Yorum” programına konuk olan Başkan Cengiz, yaptığı çalışmalar ve projeleri hakkında bilgi verdi.
Aziziye ilçesinde bir yılda önemli hizmetler gerçekleştiğini ve bunun belediye-halk bütünleşmesiyle sağlandığını dile getiren Başkan Cengiz, yaklaşık 300 yıllık tarihi olan ve 30 yıldır siyasilerin seçim malzemesi haline gelen Gezköy’ün kentsel dönüşümünün sağlanmasının ortak akıl toplantılarının eseri olduğunu ifade etti. Gezköy’de mutabakat oranının yüzde 90’larda olduğunun altını çizen Başkan Cengiz, “Yüzde 90 mutabakatla kentsel dönüşüm çalışması gerçekleştirmek oldukça önemli bir durumdur. Bunu hak sahibi hemşehrilerimiz ile defalarca düzenlediğimiz istişare toplantıları neticesinde beklentileri iyi analiz ederek gerçekleştirdik. Bugüne kadar da yaklaşık 6 Milyon TL gibi bir rakamı TOKİ aracılığıyla halkımıza ödedik. Gezköy’ün kentsel dönüşümü bir başlangıç oldu ve ikinci etap çalışmalarına da start verdik. Projenin toplam bedeli yaklaşık 20 Milyon TL’yi bulacak.” diye konuştu.
ILICA İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ OLUŞTURULACAK
Ilıca’nın kentsel dönüşümü için de dev adımlar attıklarını ve ilçenin adeta yeniden inşasını planladıklarını dile getiren Başkan Cengiz, TOKİ ile protokollerin imzalandığını ve üç boyutlu projelerin hazırlandığını ifade ederek, “Gezköy’de olduğu gibi, Ilıca’da da aynı yolu izleyeceğiz. İlçemizin çehresini değiştirecek, turizm merkezi imajını oluşturacak projelerle hemşehrilerimizin karşısına çıkacağız. İstişare edeceğiz, beklentileri dinleyeceğiz ve imkanlarımızı sunacağız. İlçemizin kaderinin değiştirilmesi, özlenen ilçe vizyonuna kavuşturulması noktasında halkımızdan bize omuz vermelerini isteyeceğiz. Hedeflediğimiz projemizi gerçekleştirdiğimizde Aziziye önümüzdeki iki yıl içerisinde büyük mesafe kat etmiş ve cazibe merkezi haline gelmiş olacak. Çünkü ilçemiz termal turizm başta olmak üzere doğal güzellikleri ve fiziki imkanlarıyla bünyesinde fazlasıyla potansiyel barındırmasına rağmen, ne yazık ki bugüne kadar özlenen kalkınma hamlesini bir türlü gerçekleştirememiştir. İnşallah hemşehrilerimizle el ve gönül birliği içerisinde kurduğumuz güven köprüsü sayesinde bir kalkınma sinerjisi oluşturup, termal turizm merkezi imajına uygun bir ilçe, parkı, bahçesi, caddesi, sokağı, yeşil alanı ve mimarisiyle örnek turizm cenneti oluşturma gayretindeyiz.” ifadelerini kullandı.
İlçenin öncelikli sorunları arasında bulunan yol problemine de çözüm ürettiklerini ifade eden Başkan Fatih Cengiz, 43 bin metrekarelik kilit taşı ihalesinin gerçekleştirildiğini ve çalışmalara başlandığını belirtti.
SAĞLIK TURİZMİ MERKEZİNE ADIM ADIM
İlçe halkına yaşanabilir bir çevre sunmak ve hedeflenen projelerin gerçekleşmesi için de kaynak yaratma çabasında olduklarına vurgu yapan Başkan Fatih Cengiz, belediye bünyesinde hizmet sunan termal tesislere nitelik kazandırdıklarını ve hizmet kalitesinin her geçen gün yükseltildiğini ifade ederek, “İşletme izin belgesi için yaptığımızı müracaattan da olumlu sonuç aldık. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile protokollerimizi yaparak, kısa bir sürede reçeteli hasta kabulüne başlayacağız. Bu şekilde sağlık turizmi anlamında da ciddi adımlar atmış olacağız.” diye konuştu.
Başkan Cengiz, bir yandan hizmet üretirken, bir yandan da haciz kıskacında bulunan belediye rahatlatma adına kaynak arayışında bulunduklarının da altını çizerek, geride kalan bir yılda 750 bin TL kaplıca tazminatı için ödendiğini ve Maliye Bakanlığı’ndan alınan hibe yoluyla 19 personelin emekli edildiğini belirtti.
500 kişilik kapalı spor salonunun temelinin atıldığına işaret eden Başkan Cengiz, kamu kurumlarının ilçede şekillenmesi noktasında yoğun çaba sarfettiklerini ve iki lise ile sosyal hizmetlere ait yurtların temelinin atıldığını ve 65 aile kabinli termal köy projesinin de hayata geçirileceğinin altını çizdi. Başkan Cengiz, Lojistik Merkezi’n de ilçe sınırlarında kurulmasıyla bölgenin cazibesini daha da artıracağına vurgu yaptı.
ŞENER: BAZI ALAŞTİRİLER MAKSADINI AŞIYOR
Gazeteci-Yazar Mehmet Şener, Belediye Başkanlarının asli görevlerin kaynak yaratmak olduğuna işaret ederek, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz’in bu bağlamda yaptığı atılımları takdire şayan bulduğunu ifade etti. Zaman zaman termal tesislerle ilgili basına yansıyan eleştirilerin de maksadını aştığına dikkat çeken Şener, “Eğer bir belediye başkanı kaynak yaratıyor ve oradan aldığı parayla ilçesine hizmet üretiyorsa, elbette ki o nimete gözü gibi bakmak zorundadır. Bunun eleştirilecek bir tarafının olmadığını düşünüyorum ve bir gazeteci olarak bu tür eleştirilere anlam veremiyorum.” şeklinde görüş belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.