ErzurumHaber Girişi : 20 Ocak 2012 19:07

Bakan Akdağ'dan Hrant Dink açıklaması

Bakan Akdağ'dan Hrant Dink açıklaması
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Hrant Dink davasının sanıklarından Erhan Tuncel'in tahliye edilmesiyle ilgili olarak, "Kamuoyunda adaletin tam tecelli etmediği hususunda bir kanı oluştu.
Erzurum Ajans-Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Hrant Dink davasının sanıklarından Erhan Tuncel'in tahliye edilmesiyle ilgili olarak, "Kamuoyunda adaletin tam tecelli etmediği hususunda bir kanı oluştu. Ümit ediyorum ki bu temyiz tarafı sürat ile tamamlanır ve adalet yerini bulur" dedi.

Erzurum Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Akdağ, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. İlk olarak bitkisel ilaçlar hakkında açıklama yapan Bakan Akdağ, bitkisel ilaçlarla değil umut tacirleriyle mücadele ettiklerini söyledi. Akdağ, "Biz bitkisel ilaçları, bildiğimiz tıbbın keşfettiği diğer ilaçlardan yani modern tıbbın keşfettiği ve geliştirdiği diğer ilaçlardan ayrı tutmuyoruz. Bu çok net anlaşılsın. Nitekim bitkisel ilaçlarla ilgili çok güzel bir yönetmelik yaptık. Avrupalıların, gelişmiş ülkelerin,
Avrupa Birliği'nin direktiflerini inceleyerek çok da güzel bir yönetmelik yaptık. Burada asıl olan ilaç diye vatandaşa sunulan herhangi bir ürünün delile dayalı olmasıdır. Yani herhangi bir kişi reklam yapıyor diye onun sattığı şeyin hastalıklara iyi geldiğini neden düşüneceğiz? Bu sadece insanların umutlarının istismarı, umut tacirliği olur. Dolayısıyla bakanlığımız bununla mücadele ediyor. Bundan sonra da umut tacirliğiyle mücadelemiz sürecektir" dedi.

Bakan Akdağ, Hrant Dink davasının sanıklarından Erhan Tuncel'in tahliye edilmesinin kamuoyunda adaletin tam tecelli etmediği hususunda bir kanı oluşturduğunu belirterek, "Şükür ki bu işin temyiz tarafı var. Ben ümit ediyorum ki bu temyiz tarafı süratle tamamlanır ve adalet tahakkuk eder. Gerçekten Hrant Dink'in öldürülme meselesi hepimizin vicdanını derinden yaralayan bir hadisedir. Aslında bu dava Türkiye'de özgürlüklerin, kardeşliğin, birlikte yaşamanın önüne bir takım engeller koymaya çalışanların
y
argılandığı bir davadır. Böyle düşünmek lazım. Dolayısıyla temyiz aşamaları bir an önce geçilir ve adalete ulaşılır" diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.