BölgeHaber Girişi : 27 Ekim 2010 12:56

Bakan Akdağ'dan 182 testi!..

Bakan Akdağ'dan 182 testi!..
Bakan Akdağ, basın mensubunun şikayeti üzerine kamerelar karşısında 'Alo 182'yi arattırdı

Erzurum Ajans- Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum'da hastane randevu sisteminden yararlanamadığını söyleyen basın mensubuna kameralar karşısında çağrı merkezinden randevu sistemini aramasını istedi. 'Alo 182 Merkezi Hastane Sistemi'ni arayan basın mensubu sorunsuz bir şekilde Palandöken Hastanesi Kulak Burun Boğaz servisinden randevu aldı.

 
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, ziyaretlere ve toplantılara katılmak üzere memleketi Erzurum'a geldi. Akşam saatlerinde basın mensuplarıyla polis evinde verilen akşam yemeğine katılan Bakan Akdağ, burada yerel ve ulusal basının temsilcileriyle görüştü. Bir basın mensubu Bakan Akdağ'a Hastane Randevu Merkezi'nin aradığını ancak sistem bozuk olduğu için randevu alamadığını söyledi. Bakan Akdağ bunun üzerine söz konusu gazeteciye çağrı merkezini yanında aramasını istedi. Kameralar karşısında Alo 182 hattını arayan gazeteci, Hastane Randevu Merkezi'nden Palandöken Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz servisine sorunsuz bir şekilde ulaşıp randevusunu aldı.

Bunun üzerine Bakan Akdağ, basın mensubuna "Ben anlamam randevu aldığını 50 kişi gördü" dedi. Daha sonra randevu sisitemiyle ilgili açıklamada bulunan Bakan Akdağ, şu an Bilecik, Tekirdağ, Eskişehir, Yalova, Kayseri, Çanakkale, Erzurum, Edirne, Kırklareli ilerinden günde ortalama 8 bin çağrı geldiğini ve 6 bin 500 kişiye randevu verildiğini açıkladı. Bu yıl çağrı merkezi hizmetini genişletmek amacıyla ihale yapılacağını dile getiren Bakan Akdağ, randevu sisiteminin şubat veya mart aylarında Tükiye genelinde yaygınlaşacağını kaydetti. Bakan Akdağ, "Hizmet vatandaş için güzel ama, bunun bir mutfağı var. Bunun için dikkatle bir yazılım hazırlandı. Her hastane doktorlarının bir aylık çizelgesini elektronik sisteme kaydediyor. Siz operatörden randevu almak istediğinizde bu yazılımdan hareketle sisitemden size randevu veriliyor. Artık hastanelerimizde daha disiplinli iş ahlakı gelişecek." dedi.
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.