BölgeHaber Girişi : 23 Ocak 2011 03:17

Bakan Akdağ Erzurum'da!..

Bakan Akdağ Erzurum'da!..
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Adana'da Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Polikliniği'ne giden yürüme engelli bir kadının, kimse yardım etmeyince merdivende ve koridorda onlarca kişinin arasından emekleyerek muayene olmaya gitmesi skandalıyla

Erzurum Ajans-Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Adana'da Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Polikliniği'ne giden yürüme engelli bir kadının, kimse yardım etmeyince merdivende ve koridorda onlarca kişinin arasından emekleyerek muayene olmaya gitmesi skandalıyla ilgili açıklama yaparak sorumlular hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi.

Erzurum'a gelen Bakan Akdağ, valilik makamını ziyaret etti. Burada gazetecilerine Adana'da hastanede yaşanan olayı sormaları üzerine sorumlular hakkında soruşturma başlatıldığını belirten Bakan Akdağ, şöyle konuştu: "Olayla ilgili inceleme başlatıldı. Günde yaklaşık 1 milyon vatandaşı karşıladığımız bir sağlık sistemi içindeyiz. Acillerde polikliniklerde gerek yöneticilere verilen eğitimler, gerek bu husustaki talimatlar Adana'daki olay gibi olaylara karşı asla müsamaha etmeyeceğimizi ortaya koyuyor.

Bizim için her insan önemli ama özürlü bir kardeşimiz çok çok daha önemli. Hastanenin elindeki talimatlar bir özürlünün hastaneye kabulünde neler yapılacağını gösteriyor. Kapıdan alınacak, çok büyük saygı göterilecek, muayenesinin erken yapılmasına fırsat tanınacak. Tabii bunlar aksadığı zaman müsamaha gösterilemez. Derhal soruşturma açtırdım ve gerekenleri de yapacağız."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.