BölgeHaber Girişi : 21 Temmuz 2010 00:01

Aziziye'den temiz çevre atılımı!..

Aziziye'den temiz çevre atılımı!..
Aziziye Belediyesi, haşerelerle mücadele için ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

Erzurum Ajans-Aziziye Belediyesi, haşerelerle mücadele için ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.
Temiz ve sağlıklı bir çevre için çalışmalarına hız veren belediye, ilçedeki çöp konteynerleri ile park, bahçe, cadde, sokak ve yolları haşerelere karşı ilaçlıyor. İlaçlama çalışmasıyla sinek, sivrisinek, karasinek, ağaçlardaki tırtıl, yaprak bitleri, yaprak güveleri ve akarlar ile Kırım Kongo Kanamalı Ateşli (KKKA) Hastalığı’na yol açan keneye karşı etkin bir ilaçlama çalışması yapılıyor.
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, vatandaşa daha sağlıklı bir çevre sunmak için çalıştıklarını ifade ederek, çevre temizliğinin titiz bir şekilde yapıldığını ve bu çalışmaların önemli bir ayağını ilaçlamanın oluşturduğunu belirtti.
SAĞLIKLI VE TEMİZ ÇEVRE HEDEFİ
Havaların ısınmasıyla birlikte haşerelerin çevreye ve yeşil alanlara zarar verdiklerini kaydeden Başkan Cengiz, uzman ekiplerle, Dünya Sağlık Örgütü’nün öngördüğü ilaçlar kullanılarak çalışma yapıldığına vurgu yaparak, “Halkın gönül rahatlığıyla park ve bahçelerde dinlenmelerini sağlamak için çalışıyoruz.” dedi.
İlçedeki tüm park, bahçe, cadde, sokak ve yeşil alanlarda ilaçlama çalışması yapıldığına dikkat çeken Başkan Cengiz, “Belediyelerin en önemli görevlerinden birisi de vatandaşa sağlıklı, temiz ve yaşanabilir bir çevre sunmaktır. Öncelikle halka açık yeşil alanları, uzman ekip ve standartlara uygun ilaçlarla ilaçlıyoruz. İlçemizi her yönüyle, parkı, bahçesi, caddesi sokağı ve yeşil alanıyla, sağlıklı ve yaşanabilir bir ilçe konumuna getirmenin gayretindeyiz. Halkımızın bu konudaki hassasiyetini de iyi bildiğimiz için çalışmalarımızı aralıksız ve titiz bir şekilde sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.
Betis ilaçlama Genel Koordinatörü Mehmet Nuri Alim ise, etkin ve kapsamlı bir ilaçlama çalışması yaptıklarına dikkat çekerek, insanlara sağlıklı bir çevre sunma adına profesyonel ekip ve her türlü donanıma sahip teknolojik cihazlarla ilaçlama çalışması yapıldığını ifade etti

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.