BölgeHaber Girişi : 30 Haziran 2010 00:35

Aziziye'den istihdama katkı!..

Aziziye'den istihdama katkı!..
Aziziye Belediyesi, kardeş Pendik Belediyesi ile işbirliği içerisinde anlamlı bir hizmetin daha altına imza atıyor.

Erzurum Ajans-Aziziye Belediyesi, kardeş Pendik Belediyesi ile işbirliği içerisinde anlamlı bir hizmetin daha altına imza atıyor.
İlçede istihdama önemli katkı sunacak Aziziye-Pendik Kardeş Belediye Sanat Merkezi 2 Temmuz Cuma günü törenle açılacak.
Uzman eğitimci ile halı dokuma tezgahlarını Pendik Belediyesi’nin verdiği proje kapsamında, İŞKUR da kursiyerlere maaş verecek. İlk etapta 25 kişiyle başlayan kursta, altı aylık bir eğitimin ardından kursiyer sayısı 50’ye çıkarılacak ve İpek Halı Dokuma Kursu’na cam füzyon ve çinicilik kursu da eklenecek.
Rutin hizmetler ve sosyal belediyecilik alanında yaptığı atılımlarla dikkat çeken Aziziye Belediyesi’nin meslek edindirme ve istihdama katkı sunan projesi de ilçede takdirle karşılandı.
İSTİHDAMA KATKI SUNMAK GÖREVİMİZ
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, istihdama yönelik projeler ürettiklerini ifade ederek, İpek Halı Dokuma Kursu’nun bir başlangıç olacağını dile getirdi. İşsizliğin önemli bir sorun olduğunun altını çizen Başkan Fatih Cengiz, “Yerel yönetimlerin asfalt, karo, bordür, çevre temizliği, park, bahçe ve sosyal faaliyetlerde olduğu gibi, meslek edindirme ve istihdama katkı sunma da öncelikli görevlerindendir. İpek Halı Dokuma Kursu, bu anlamda ilçemizde bir başlangıç olacak ve bu etkinliğin kapsamını cam füzyon ve çinicilik kurslarıyla da genişleteceğiz. İpek Halı Dokumacılığı, her ev kadınının kendi evinde dahi rahatlıkla yapabileceği bir iş ve İstanbul’da bunun pazarı hazır. Pendik Belediyesi bunun garantisini veriyor. Biz üzerimize düşeni yapıyor ve hemşehrilerimize iş imkanı sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonra da istihdama yönelik, ilçemizi geliştirecek projeler üretmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
PENDİK BELEDİYESİ’NE VE İŞKUR’A TEŞEKKÜR
Sanat Merkezi’nin Aziziye ile Pendik Belediyelerinin ortak eseri olduğunun altını çizen Başkan Fatih Cengiz, “Burada özellikle Pendik Belediye Başkanımız Dr. Salih Kenan Şahin’e ve kursiyerlerin maaşlarını ödeyecek olan İŞKUR Erzurum İl Müdürlüğü’ne hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Pendik gibi Türkiye’nin örnek ve öncü bir ilçe belediyesi ile kardeş belediye olmamız bizim için çok büyük bir avantaj. Bugüne kadar ciddi destek ve katkılarını gördük. Sanat Merkezi de örnek bir kardeş belediye eseri olacak ve ilçemiz için bir başlangıç olacaktır. İnşallah işbirliği içerisinde daha güzel hizmetlerin ve projelerin altına imza atacağız.” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Sanat Markezi’nin açılışına Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin ile birlikte geniş bir katılım bekleniyor.
KURA ÇEKİMİ YAPILDI
Öte yandan kursa katılacak bayanlar için Aziziye Belediyesi Ilıca Termal Tesisleri’nde kura çekimi yapıldı. İŞKUR ve Belediye yetkilileri ile uzman eğitimcinin katıldığı toplantıda kura çekimiyle 25 kursiyer ve 5 yedek belirlendi. Kursiyerler daha sonra Sanat Merkezi’ni gezerek, uzman eğitimciden kursla ilgili bilgi aldılar. İpek Halı Dokuma Kursu, 2 Temmuz Cuma günü yapılacak resmi açılış töreni ile başlayacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.