BölgeHaber Girişi : 26 Ekim 2010 01:10

Aziziye'de yılların sorunu çözülüyor!..

Aziziye'de yılların sorunu çözülüyor!..
Aziziye Belediyesi, yıllardır kangren haline gelen önemli sorunlara çözüm üretmeye devam ediyor.

Erzurum Ajans-Aziziye Belediyesi, yıllardır kangren haline gelen önemli sorunlara çözüm üretmeye devam ediyor. Dadaşkent kurulduğundan beri her yağmur sonrası bodrum katları sular altında kalan Ahmet Yesevi Mahallesi’nde yağmursuyu drenaj kanalları yenilendi, mahalle sakinleri rahat nefes aldı.

Daha önce 12 yıldır süren 1 Milyon 250 Bin TL’lik kaplıca tazminatı sorununu çözüme kavuşturan Aziziye Belediyesi, Dadaşkent kurulduğu günden beri her yağmur yağdığında mağdur olan Ahmet Yesevi ile Bilali Habeş Mahallelerinde yıllardır devam eden altyapı sorununu da çözüm kavuşturmak için harekete geçti

Ahmet Yesevi Mahallesi’nde yağmursuyu drenaj kanallarını tamamlayan belediye, Bilali Habeş Mahallesi’nde çalışmalara başlıyor. Ahmet Yesevi Mahallesi’nde 1,5 kilometre, 400 ve 600’lük Korige boru döşeyerek yağmur suyu drenaj kanalı yapan belediye, mahalle sakinlerinin de takdirini kazandı. Çalışmaları sürekli yerinde inceleyen Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “Günü kurtarmaya değil, ilçemizin yıllardır kangren haline gelmiş sorunlarına çözüm üretmek için çalışıyoruz.” dedi.

YILLARIN SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Yaz sezonunda ciddi yol çalışması yapıldığını dile getiren Başkan Cengiz, “Mahalle ve sokaklarımızda öncelik sırasına göre, asfalt, kilitli taş ve bordür çalışması yaptık. Bu çalışmaları yaparken, günü kurtarmak amacı içerisinde kesinlikle olmadık. Halkımıza layık oldukları hizmetin en güzelini sunmak için, altyapıyla ilgili sorunları da çözerek çalışma yapıyoruz. Yaz sezonunda ilçemizde normalin çok üzerinde bir yağış meydana gelmiş ve ne yazık ki ilçemizin önemli bir bölümünde su baskınları yaşanmıştı. Sorunun en fazla yaşandığı Ahmet Yesevi Mahallemizde asfalt ve kilitli taşı çalışmalarıyla birlikte, yağmur suyu drenaj kanallarını da yaptık. Burada özellikle bodrum katlarında yaşayan hemşehrilerimiz artık su baskınlarına maruz kalmayacak. Bu da bizleri ziyadesiyle mutlu edecek.” dedi.

BAHANE DEĞİL, HİZMET ÜRETİYORUZ

Daha sağlıklı ve modern bir Aziziye için, sorunları en aza indirgenmiş bir ilçe oluşturma gayretinde olduklarına işaret eden Başkan Fatih Cengiz, şunları söyledi: “Hemşehrilerimize daha yaşanabilir, hayat standardı yüksek, sağlıklı ve temiz bir çevre, parkı, bahçesi, caddesi, sokağı, yeşil alanıyla örnek bir ilçe sunmanın gayretindeyiz. Bunun için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Hizmet adına yapılması gereken ne varsa, ilçemizin öncelikleri nelerse ona göre hizmet üretiyoruz. Biz biliyoruz ki, hemşehrilerimiz hizmetin en güzeline ve en mükemmeline layıktır.

Yağan her yağmurda, hemşehrilerimiz su baskınlarına maruz kalıyor, sıkıntı yaşıyorsa bu sorunu çözmek bizim en asli görevimizdir. Ciddi borç yükü altındayız. Fakat talip olduğumuz makama bahane değil, hizmet üretmek için geldik ve geride bıraktığımız hizmet döneminde belediyecilik adına ne yapılması gerekiyorsa, elimizden geleni yaptık ve imkanlarımızı seferber ettik. Sorunları çözüme kavuşturulmuş, geleceğe daha umutla bakan, yarınları daha aydınlık bir ilçe oluşturmanın gayretindeyiz. Bunu da hemşehrilerimizin desteği ve duasıyla başarıyoruz.” şeklinde konuştu.

MUHTAR’DAN TEŞEKKÜR

Ahmet Yesevi Mahalle Muhtarı Şinasi Terzioğlu da, başta altyapı olmak üzere, asfalt ve kilitli taşı çalışmaları için Başkan Fatih Cengiz’e teşekkür etti. Altyapı yetersizliği nedeniyle her yağmurda bodrum katlarının su baskınlarına maruz kaldığını ifade eden Muhtar Terzioğlu, “Belediye Başkanımızın mahallemizin bu sorununa gösterdiği duyarlılık ve hassasiyet hepimizi ziyadesiyle mutlu etti. Yağmur suyu drenaj kanalları yapıldı, yollarımız yenilendi, parklarımız düzenlendi ve çocuk oyun grupları kuruldu. Bu güzel hizmetleri için belediye başkanımız sayın Fatih Cengiz’e ve ekibine mahalle sakinlerimiz adına teşekkür ediyorum. Belediyemizin mali durumunu ve imkanlarını çok iyi bildiğimiz için, yapılan çalışmaların da takdire şayan olduğunu ifade etmek istiyorum. İnşallah Başkan Cengiz ve ekibiyle ilçemiz topyekün kalkınacak, güzelleşecek ve hak ettiği noktaya gelecektir.” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.