SporHaber Girişi : 02 Haziran 2016 19:03

Aziziye'de geleneksel Türk Sporları şenliği ilgi topladı

Aziziye'de geleneksel Türk Sporları şenliği ilgi topladı
Aziziye İlçe Milli eğitim Müdürlüğü'nün yıl sonu etkinlikleri programı kapsamında düzenlediği 'Geleneksel Türk sporları şenliği ilgi gördü.
Erzurumajans-Aziziye İlçe Milli eğitim Müdürlüğü'nün yıl sonu etkinlikleri programı kapsamında düzenlediği 'Geleneksel Türk sporları şenliği ilgi gördü.

Orta Asya'dan günümüze Türk sporlarının örneklendirildiği programa Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Garnizon Komutanı Ulaştırma Yarbay Erhan Yıldız, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Spor Lisesi tarafından hazırlanan, Aziziyeli vatandaşlarının da büyük beğenisini toplayan şenlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.Kaymakam Zafer Öz, açılışta yaptığı konuşmada, Geleneksel Türk Sporlarını yaşatmak ve tanıtmak amacıyla düzenlenen bu tür etkinliklerin yeni nesillere aktarmak için en iyi fırsat olduğunu bildirdi. 

Aziziye İlçe Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan da, Spor Lisesinin hazırladığı etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmalarının ardından Söğütlü Ortaokulu folklor ekibi Erzurum barlarını oynadı. Fatih Ortaokulu öğrencilerinin işaret diliyle söyledikleri 'Sarı gelin' türküsü izleyenler tarafından büyük alkış aldı.Büyükşehir Belediyesi Mehteran ekibi marşlarla programa renk kattı. Erzurum Spor Lisesi öğrencileri ata sporlarından olan tomak, matrak, geleneksel okçuluk ve güreş oyunlarından örnekler sundu. Program Korkut Ata Atlı Spor Kulübünün atlı okçuluk gösterisi ile sona erdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.