BölgeHaber Girişi : 27 Temmuz 2011 11:30

Aziziye Belediyesi hız kesmiyor!..

Aziziye Belediyesi hız kesmiyor!..
Aziziye Belediyesi, ilçenin tarihine damga vurmuş sorunları birer bire çözüme kavuşturmaya devam ediyor.

Erzurum Ajans-Aziziye Belediyesi, ilçenin tarihine damga vurmuş sorunları birer bire çözüme kavuşturmaya devam ediyor. Altyapısı olmayan ilçede her yağmur yağdığında su baskınlarına maruz kalan vatandaşların bu sorununu çözmek için her yıl bir mahallenin altyapısını yapıyor. Geçtiğimiz yıl Ahmet Yesevi Mahallesi’nde 2,5 kilometre yağmursuyu drenaj kanalını yapan belediye, şimdi de Dadaşkent Bilali Habeş ve Ilıca Bahçelievler Mahallesi ile Abdulhamit Han Mahallesi’nin sorunlu olan bölümünde 1,5 kilometre uzunluğunda yağmursuyu drenaj kanalı yapıyor.

SORUNLAR BİRER BİRER ÇÖZÜLÜYOR

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ilçenin sorunlarını çözmek için göreve talip olduklarını ve günü değil, ilçenin geleceğini kurtarmak için çalıştıklarını belirtti.

Her yağmur yağdığında su baskınlarına maruz kalan Dadaşkent’te bu önemli sorunu çözmek için geçtiğimiz yıl çalışma başlattıklarını ifade eden Başkan Cengiz, “Geçtiğimiz yıl en sorunlu bölgelerimizden olan Ahmet Yesevi Mahallesi’nde altyapı çalışması yaptık ve ciddi yağmur yağdığı zaman ne kadar faydalı bir çalışma yaptığımızı gördük. Şimdi Bilali Habeş Mahallemizin altyapı çalışmasını yapıyoruz. Abdulhamit Han Mahallemizin bir bölümünde de bu çalışma yapılıyor ve Ilıca’da da Bahçelievler Mahallemizin altyapısı yapacağız. Bu çalışmalarla ilçemizin önemli bir sorununu çözmüş olacaktır.” dedi.

ALTYAPIYA 500 BİN TL’LİK YATIRIM

İki yılda altyapı çalışmalarına yaklaşık 500 bin TL harcandığının altını çizen Başkan Cengiz, “Mali durumu iyi olmayan bir belediye olmamıza karşın, hizmet noktasında hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Günü kurtarma gibi bir derdimiz olsa altyapıya harcadığımız para ile ilçemizde ciddi manada asfalt ve kilitli taş çalışması yapabilirdik. Fakat biz hiçbir zaman popülizm yapma çabası içerisinde olmadık, olmayacağız da… Biz samimi bir şekilde, sorunları çözülmüş, yarınları aydınlatılmış bir ilçe oluşturmak için yola çıktık. Çok şükür geride bıraktığımız görev süremizde önemli sorunlara çözüm ürettik. Bu yıl yaptığımız çalışmayla ilçemizde yüzde 80 oranında altyapı sorununu çözmüş oluyoruz. Hemşehrilerimize daha yaşanabilir, hayat standardı yüksek, sağlıklı ve temiz bir çevre, parkı, bahçesi, caddesi, sokağı, yeşil alanıyla örnek bir ilçe sunmanın gayretindeyiz. Bunun için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Hizmet adına yapılması gereken ne varsa, ilçemizin öncelikleri nelerse ona göre hizmet üretiyoruz. Biz biliyoruz ki, hemşehrilerimiz hizmetin en güzeline ve en mükemmeline layıktır. Yağan her yağmurda, hemşehrilerimiz su baskınlarına maruz kalıyor, sıkıntı yaşıyorsa bu sorunu çözmek bizim en asli görevimizdir. Ciddi borç yükü altındayız. Biz bu makama bahane değil, hizmet üretmek için geldik ve geride bıraktığımız hizmet döneminde belediyecilik adına ne yapılması gerekiyorsa, elimizden geleni yaptık. Sorunları çözüme kavuşturulmuş, geleceğe umutla bakan, yarınları daha aydınlık bir ilçe oluşturmanın gayretindeyiz. Bunu da hemşehrilerimizin desteği ve duasıyla başarıyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.