İlçelerHaber Girişi : 18 Mayıs 2016 15:52

Aziziye Belediyesi, Kıbrıs'a çıkarma yaptı

Aziziye Belediyesi, Kıbrıs'a çıkarma yaptı
Erzurum merkez Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, başkan yardımcıları ve bir grup meclis üyesi ile birlikte, Tatlısu Belediyesi'nin davetlisi olarak Kıbrıs'a gitti.
Erzurumajans-Erzurum merkez Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, başkan yardımcıları ve bir grup meclis üyesi ile birlikte, Tatlısu Belediyesi'nin davetlisi olarak Kıbrıs'a gitti.

Aziziye Belediyesi, kardeş belediye olan Gazi Mağusa ilçesinin Tatlısu Belde Belediye Başkanı Hayri Orçan'ın davetlisi olarak Kıbrıs'a giden Başkan Orhan ve beraberindeki heyet, burada bir dizi ziyaretler gerçekleştirerek, gezi ve incelemelerde bulundu. Aziziye ve Tatlısu belediyeleri arasındaki kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi, karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımı amacıyla iki belediyenin meclis üyeleri Tatlısu Belediyesi'nde ortak meclis toplantısı gerçekleştirdi. Meclis toplantısından iki belediyenin ortak projeler üretilmesi yönünde karar çıktı.

Üç günlük KKTC ziyareti programı kapsamında bir dizi temaslarda bulunan Başkan Orhan'a, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan da eşlik etti. KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın kabrini ziyaret eden Başkan Orhan, burada dua ederek, efsane lideri hayırla yad etti. Başkan Orhan, Hayri Orçan ile birlikte KKTC hükumetinin bazı bakanlarına ziyaretler gerçekleştirdi. KKTC Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Maliye Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Havutçu'yu ziyaret eden Başkan Orhan, nisan ayında kurulan yeni hükümetin KKTC için hayırlı olması temennisinde bulunurken, yeni kabine üyelerine başarı dileyerek, Erzurum ve Aziziye ile ilgili de bilgi verdi. Erzurum ve Aziziye'nin turizm potansiyellerini KKTC'nin yeni kabine üyelerine aktaran Başkan Orhan, bakanları Erzurum'a davet etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.