Erzurum Haber Girişi : 30 Haziran 2020 17:15

Az ye, kısa giy, o dağa bak!

Az ye, kısa giy, o dağa bak!
İlk bakışta bir evin yatak odasındaki yatağa da benzetebilir, bir anıt mezar da sanabilirsiniz. Ama yok. Burası dünyaca ünlü kayak pisti ile meşhur Palandöken dağı!
Erzurumajans-Vedat Refayeli-Palandöken Palandöken olalı galiba ilk defa 5 binlik haritası çıkartılıyor, onu da ilk görmek bana nasip oluyor. Büyükşehir Belediyesi’nde yapımı aylar süren haritayı gördüğümde ben de bayağı bir heyecanlandım. Zira içine Konaklı bölgesini de alan Palandöken dağı, deresi, tepesiyle önümde duruyor.



Yapılması planlanan yeniş pist alanları, etrafına serilen işaret çivileri ve teleferik tertibatı ile tam karşımda duruyor. Yandan da görüyorum, yukarıdan da. İlk defa dağı, önüyle arkasıyla aynı anda bu kadar yakından görüyorum. Öyle havadayken uçakta görüldüğü gibi de değil. Zira havadan uçakla görsen de o geçici. Çünkü öyle bir anda gelip, geçiyor. Ama bu öylesi değil.



Her köşesini incelemen mümkün. İnsan bu makete bakınca da Palandöken’in değerini daha iyi anlıyor. Bir defa kayak yapılacak olan yer bildiğimiz yer ile sınırlı değil. Üzerinde çalışılsa en az dört tane daha böyle Palandöken kurulur. Yani dört ayrı pist olası. Kaldı ki maket öylesine güzel ve de özenle hazırlanmış ki, en küçük bir meyilli alan dahi belli. İnsan işte bu maketi görünce Palandöken’e bir kere daha aşık oluyor, kıymetini anlıyor. Ve fakat! Böylesine güzel, çok daha gelişmiş standartlara sahip olması gereken bir dağ sanki de işlenmemiş ham elması andırıyor. Ne yalan söyleyeyim, Büyükşehir Belediyesi yemesin, içmesin bu dağa baksın. Burada
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Refayeli 01 Ocak 1970 02:00

    Yandan yukarıdan diyorsun ya... ona üç boyutlu diyorlar abi..3D