ErzurumHaber Girişi : 05 Nisan 2013 19:35

AÜ'de ''ulusal adli tıp öğrenci kongresi''

AÜ'de ''ulusal adli tıp öğrenci kongresi''
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Hukuk Fakültesi'nin ortaklaşa düzenledikleri "Ulusal Adli Tıp Öğrenci Kongresi" Kültür Merkezinde yapıldı.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Hukuk Fakültesi'nin ortaklaşa düzenledikleri "Ulusal Adli Tıp Öğrenci Kongresi" Kültür Merkezinde yapıldı.

Kongre'nin açılış konuşmasını yapan Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı ve Kongre Akademik Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Nezih Kök, Bilim ve teknolojinin baş döndürücü hızla ilerlediğini, giderek küçülen dünyamızda suç olgusunun da farklılaştığını söyledi.

Kök, "Suçun ve suçlunun ortaya çıkarılmasında kriminalistiğe en önemli katkıyı hiç kuşkusuz ki 'Adli Tıp' sağlamaktadır. Adli Tıp yargının önüne gelen bir uyuşmazlıkta tıp etkinlik alanının verilerini kullanarak hukuki uyuşmazlığın çözümüne de yardımcı oluyor." diye konuştu.

Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz ise konuşmasında, Tıp Fakültesi ve Hukuk Fakültesi öğrencilerinin, insan saadeti için çalıştıklarını ve her iki mesleğinde insanın mutlu, müreffeh bir hayat sürmesi için elinden gelen gayreti sarf etmek üzere insanları yetiştiren birer meslek olduklarını ifade etti.

Korkmaz, "Hayatlarının baharında olan öğrencilerin, böyle bir kongreyi ilk defa yapabilme hevesini, ruhunu görmek gerçekten büyük bir duygu. Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden katılımıyla gerçekleştirilen bu kongrede, öğrenciler için hem büyük bir şans hem de büyük bir imkân çıkacaktır" şeklinde konuştu.

İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Sevil Atasoy konuşmasında, dünya değiştikçe Türkiye'nin de değiştiğini ve her geçen yıl suç sayısının artığını anımsatarak, şöyle devam etti: "Günümüzde, on yıl öncesinde hiç olmayan yeni suç tipleri ortaya çıkıyor. Dünya ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de artıyor. Her ülkede olduğu gibi, olayların hepsi aydınlatılamıyor, gerçekleştirilen cinayetlerin tümü sonuçlandırılamıyor. Peki, ne yapmalı?"

"Suçu önlemek, suçu aydınlatmak ve faili mahkûm etmekten kırk kat daha ucuz. Tutuklanan her dört kişiden biri beraat ediyor" diyen Sevil Atasoy, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Suç önlenmez ise suçlu mutlaka bulunmalı. Çünkü Türkiye'nin kriminal laboratuvarları, batılı ülkelerin donanımına ve bilgi birikimine sahiptir."

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Hukuk Fakültesi'nin ortaklaşa düzenledikleri kongreye Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Fahrettin Korkmaz,Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Samih Diyarbakır, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av.Ahmet Küçükler, Erzurum Cumhuriyet Baş Savcısı Ramazan Apaçık, Erzurum İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Akgün, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Özkan Polat, Erzurum Baro Başkanı Av.Fatih Terzioğlu ve öğrenciler katıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.