EğitimHaber Girişi : 19 Nisan 2013 17:48

AÜ'de ''koruyucu aile hizmeti'' paneli

AÜ'de ''koruyucu aile hizmeti'' paneli
Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürlüğü ve Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi işbirliğiyle, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Salonunda "Koruyucu Aile Hizmeti" paneli düzenlendi.
Erzurumajans-Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürlüğü ve Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi işbirliğiyle, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Salonunda "Koruyucu Aile Hizmeti" paneli düzenlendi.

Panele, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdulkadir Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürü Sultan Murat Aydın, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Panel öncesi yapılan açılış konuşmalarında Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürü Sultan Murat Aydın, Erzurum'da 4 bin 294 kişinin gönüllü elçi olduğunu korucu aile sayısının da 6'dan 10'a çıktığını belirtti.

Sultan Murat Aydın, "Bakanlığımız tarafından 2012 Aralık ayında başlatılarak 81 ilde uygulanmaya başlayan "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri" projesi kapsamında müdürlüğümü ve Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen "Koruyucu Aile" paneline hoş geldiniz. Halen müdürlüğümüze bağlı kuruluşlarda 200'ü aşkın kayıtlı ve 150'ye yakın fiilen kalan çocuğumuz bulunmakta. Biz kanunlarla tanınmış yetki ve sorumluluklarımızın ve devletin sağladığı imkanlarla çocuklarımız için en iyiyi sağlamaya çalışmaktayız. Bu kapsamda merkezde Başbakanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendi ilimizde ise Valimizin eşi Nihan Öztürk hanımefendi himayelerinde "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri" projesi sürdürülmekte olup proje kapsamında ilimiz merkezi ve ilçelerimizde 10 toplantı gerçekleştirilmiş ve bu toplantılara yaklaşık 2 bin kişinin katılımı sağlanmıştır. Yapılan çalışmalar neticesinde 4 bin 294 kişi gönül elçisi olmuştur. Ayrıca daha önce 6 olan koruyucu aile sayısı 10'a çıkarılmış ve 17 yeni koruyucu aile müracaatı alınmıştır." diye konuştu.

Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen'de Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak paneli organize ettiklerini ifade ederek bir çocuğun öyküsüyle koruyucu ailenin önemine dikkat çekti.
Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen'de üniversite olarak akademik projeleri çok önemsediklerini belirterek kurumlarla işbirliği yapmaya açık olduklarını kaydetti.

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ise içerisinde bulunduğumuz haftanın Kutlu Doğum Haftası olduğunu ifade ederek, "Peygamberimiz Efendimiz de yetim ve öksüzdü. Buradan yola çıkarak korunmaya muhtaç çocuklara dikkatinizi çekmek istiyorum." dedi.
Vali Öztürk, koruyucu aile hizmetinin önemine vurgu yaparak emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdulkadir Kaya başkanlığında "Koruyucu Aile Hizmeti" paneli gerçekleştirildi.
Panele panelist olarak Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalından Prof. Dr. Neşe Erol, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümünden Prof. Dr. Kasım Karataş, Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünden Doç. Dr. Mevlüt Özben, Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Okur ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Tamer Ekinci, katıldı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.