ErzurumHaber Girişi : 24 Mayıs 2013 18:45

AÜ'de eylem

AÜ'de eylem
Atatürk Üniversitesi (AÜ)'nde önceki gün karşıt görüşlü öğrenciler arasında yaşanan olaylara, üniversite konseyine bağlı öğrenciler basın açıklaması ve temsili ders çalışma eylemi yaparak tepki gösterdiler.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi (AÜ)'nde önceki gün karşıt görüşlü öğrenciler arasında yaşanan olaylara, üniversite konseyine bağlı öğrenciler basın açıklaması ve temsili ders çalışma eylemi yaparak tepki gösterdiler.

Önceki gün İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kantininde bir grup öğrencinin sivil polise saldırmaları ve bunun üzerine de diğer öğrencilerin saldırganlara müdahale etmesi sonucu çıkan olaylara, bugün Atatürk Üniversitesi Rektörlük Binası önünde toplanan Öğrenci Konseyi üyeleri tepki gösterdi.

Konsey adına yapılan basın açıklamasında şöyle denildi:
"Son zamanlarda üniversitemizde meydana gelen olaylardan, üniversitemiz öğrencilerinin duymuş olduğu rahatsızlığı dile getirmek amacıyla öğrenci konseyi, tüm öğrenci kulüpleri, toplulukları ve fakülte temsilcileri olarak toplanmış bulunmaktayız. Üniversitemiz öğrencilerini kutuplaştırarak çıkarlarına hizmet etmeyi amaçlayan terör örgütünün organize bir şekilde düzenlemiş olduğu provokatif eylemler, ülkemizin her bölgesinden gelen tüm öğrencilerimizi rahatsız etmekte, derslerinden alıkoymaktadır. Söz konusu olaylar pek çok medya kuruluşları tarafından karşıt görüşlü öğrencilerin çatışması olarak yansıtılmış ve gerçeğinden uzaklaştırılmaya çalışılmıştır. Ancak üniversitemiz öğrencilerini temsil eden bütün kulüp, topluluk ve öğrenci konseyi temsilcilerinin burada bulunmaları olayların karşıt görüşlü öğrenci çatışmasından daha ötesinde bir anlam ifade ettiğini göstermektedir."
Basın açıklamasının ardından öğrenciler, Rektörlük Binası önündeki merdivenlerde temsili ders çalışma eylemi gerçekleştirdiler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.