BölgeHaber Girişi : 23 Ekim 2009 00:36

AÜ ile TÖSSED arasında spor protokolü!..

AÜ ile TÖSSED arasında spor protokolü!..
TÖSSED ile Erzurum Atatürk Üniversitesi (AÜ), 'Özel Olimpiyatlar Türkiye' sporcularının spor eğitimi ve rehabilitasyonlarına destek olmak ve bu alanda ortak çalışmalar yapmak üzere protokol imzaladı.

Erzurum Ajans-Dilek Sabancı'nın onursal Başkanlığını yaptığı Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği (TÖSSED) ile Erzurum Atatürk Üniversitesi (AÜ), "Özel Olimpiyatlar Türkiye” sporcularının spor eğitimi ve rehabilitasyonlarına destek olmak ve bu alanda ortak çalışmalar yapmak üzere bir protokol imzaladı.

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğünde gerçekleştirilen protokol törenine Türkiye Özel Sporcular Derneği (TÖSSED) Başkanı Necmettin Aydın’da katıldı.

Aydın, yaptığı konuşmada, deneğin, 2002 yılından beri faaliyet yaptığını, görme, işitsel ve bedensel engellilerin spor etkinlikleri yoluyla rehabilitasyonlarını amaçladıklarını, futbol, basketbol, voleybol, yüzme ve atletizm gibi dallarda düzenledikleri faaliyetlerle ‘özel çocukların’ toplumun bireyi olmalarını sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Dernek olarak bir-iki yıldan beri de Beden Eğitimi Yüksek Okuluna sahip köklü üniversitelerle işbirliği protokolleri imzaladıklarını hatırlatan Aydın, Atatürk Üniversitesi’nin de Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden biri olduğunu, üniversitenin imkanlarından yararlanmak istediklerini kaydetti.

Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği Onursal Başkanı Dilek Sabancı ise yaptığı değerlendirmede, toplumda, engelli bilincinin oluşması ve giderek yükseltilmesinde gönüllü olarak çalışan elçilere ihtiyaçları olduğunu söyledi. Tarihi ipek yolu üzerinde kurulan ‘Doğunun Paris’i’ diye tanımlanan Erzurum’a ilk kez geldiğini ve şehrin tarihi mekânlarını ve kültürel dokusunu yakından görme fırsatı bulduğunu belirten Dilek Sabancı, gerek Erzurum’u gerekse Atatürk Üniversitesi’ni beğendiğini söyledi.

“Engelli sorunu, önemli bir sorundur, ancak altı yeterince çizilmemiştir. Altyapı sorunları var, zihinsel engellilerin durumu yeterince iyi değil. AB’ye girmek istiyorsak, engellilere ve engelli sorununa önem vermeliyiz” diyen Dilek Sabancı, on yıldan beri yürüttükleri faaliyetle, engelli sorunuyla ilgili toplumsal bilinci belli bir seviyeye çıkarmayı başardıklarını ifade etti.

Bu konuda devlet ve sivil kuruluşların işbirliği yapması gerektiğinin altını çizen Dilek Sabancı, Atatürk Üniversitesi’nden önemli katkılar beklediklerini bildirdi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’da, yaptığı konuşmada, Sabancı Ailesi’nin Türkiye’nin iftihar duyduğu önemli bir aile olduğunu belirterek, “Sabancı Ailesi, başarı öyküsüyle bilinmesi gereken bir ailedir. Bu yöndeki talebiniz bana iletildiğinde severek kabul ettim.” dedi.

Bir yıl önce geldiği görevde ilk düşündüğü konulardan birinin Atatürk Üniversitesi’nde bir rehabilitasyon merkezi kurmak olduğunu vurgulayan Rektör Koçak, bu düşüncesini hayata geçireceğini bildirdi.

İmzalanan işbirliği protokol gereği Atatürk Üniversitesi Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği (TÖSSED) ile işbirliği yapacak. Öncelikle BESYO bünyesinde bir TÖSSED irtibat bürosu kurulacak. Büroda ilgili bir öğretim üyesi ve öğrenciler görev yapacak. Sportif ve eğitim amaçlı planlı faaliyetler yürütülecek. Faaliyetler esnasında uygulanan sağlık taramalarını da gene Atatürk Üniversitesi üstlenecek. (www.erzurumajans.com)


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.