ErzurumHaber Girişi : 24 Nisan 2018 13:24

Atatürk Üniversitesi'nde torpil skandalı

Atatürk Üniversitesi'nde torpil skandalı
Atatürk Üniversitesi’nde eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz’ın oğlu M. Serdar Korkmaz’ın usulsüz şekilde Erzurum Meslek Yüksekokulu’na öğretim elemanı olarak atandığı tespit edildi.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi’nde eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz’ın oğlu M. Serdar Korkmaz’ın usulsüz şekilde Erzurum Meslek Yüksekokulu’na öğretim elemanı olarak atandığı tespit edildi. Yapılan incelemenin ardından Korkmaz’ın üniversite ile ilişiği kesilerek geçmişe yönelik ödenen maaş ve ücretlerin tahsili için işlem başlatıldı.

Atatürk Üniversitesi’nde eski rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak dönemi mercek altına alındı. Dönemin Rektör Yardımcısı olan Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz’ın oğlunun usulsüz olarak atamasının yapıldığı şikâyeti üzerine üniversite yönetimi konunun araştırılması için komisyon kurdu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Yatkın’ın Başkanlığında oluşturulan komisyonda; Prof. Dr. M. Dursun Kaya, Yrd. Doç. Dr. Ali Çağlar Güllüce ve Yrd. Doç. Dr. Cem Şenol görev aldı. İddiaları araştıran komisyon üyeleri 2013 tarihinde yapılan sınav öncesi mevcut evrakları adeta didik didik etti. Yaklaşık üç ay süren araştırma sonucunda hazırlanan rapor delilleri ile üniversite yönetimine sunuldu.

Genel şartları taşımıyor

Oluşturulan komisyon ilk iş olarak Erzurum Meslek Yüksekokulu öğretim elemanı alımı için yapılan duyuru tarihleri ile istenilen belgeleri mercek altına aldı. Söz konusu tarihlerde sınava M. Serdar Korkmaz ile Mücahit Türk müracaat etti. Yapılan araştırmada M. Serdar Korkmaz’ın başvuru evrakları içinde genel şartlarda yer alan,  “Lisansüstü eğitime kabul edilecek öğrencilerden istenilen ALES sonucu yerine uluslararası düzeyde kabul gören GRE sınav sonucunu ibraz ettiği” ancak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın söz konusu sınav sonuçlarının araştırma görevlisi alımlarında kullanılabileceğine dair bir kararının bulunmadığı ifade edildi.

Evraklar 22 ay sonra tamamlanmış

Aynı zamanda Korkmaz’ın genel şartlar içinde yer alan “Yabancı ülkelerden alınan diplomaların denkliğinin onaylanmış olması gerekir” şartını taşımadığı, müracaat esnasında ibraz etmesi gereken Yüksek Lisans Diploma Denkliği’nin kadroya son müracaat tarihi olan 13.01.2014’ten 22 ay sonra kabul edildiği tespit edildi.

Personel Daire Başkanlığı not düşmüş!

Bu arada M. Serdar Korkmaz’ın ilanda belirtilen şartları taşımadığı halde, inceleme komisyonu ve aynı zamanda jüri üyeleri Prof. Dr. Yaşar Nuri Şahin, Doç. Dr. Ersin Arslan ve Yrd. Doç Dr. Neslihan Çelebi tarafından sınava alınarak 85.176 puanla başarılı kabul edildiği ikinci aday Mücahit Türk’ün ise 75.801 puan ile yedek ilan edildiği anlaşıldı. Araştırmada ayrıca Personel Daire Başkanlığı’nın Korkmaz’ın evraklarının eksik olması nedeniyle Araştırma Görevlisi kadrosuna atanmasının uygun olmayacağı şerhine rağmen göreve başlatıldığı da belirlendi.

Görevden alındı

Ön inceleme ve Araştırma raporunun ardından M. Serdar Korkmaz’ın Atatürk Üniversitesi ile ilişiği kesilirken, geçmişe yönelik ödenen ücretlerin geri alınması için de işlem başlatıldı.  O tarihte sınav komisyon üyeleri hakkında da ihmalleri olduğu gerekçesi ile disiplin ve ceza soruşturması açılması uygun görüldü. Bu arada ataması Güney Kore Seul’de yaşadığı öğrenildi.

Cihat İNCESU/Pusula
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Turgur bayir 01 Ocak 1970 02:00

    Ben nereye is icin bas vuru yaptimsa torpil dediler eyde her yerde torpil var yani normal birsey hele bide bu devirde ondan issisiz gariban her zaman gariban tanisin varsa ise girersin bu donemde