İlçelerHaber Girişi : 19 Mayıs 2014 11:34

Atatürk sevgisi

Atatürk sevgisi
Erzurum'un Olur ilçesi Ormanağzı Köyü'nde ikamet eden 63 yaşındaki Yunus Korkmaz'ın Atatürk sevgisi görenleri şaşırtıyor.
Erzurumajans-Erzurum'un Olur ilçesi Ormanağzı Köyü'nde ikamet eden 63 yaşındaki Yunus Korkmaz'ın Atatürk sevgisi görenleri şaşırtıyor.

Atatürk'ü, ilkokul yıllarında öğretmenleri ve kitaplardan tanıyarak sevdiğini belirten Yunus Korkmaz, son bir yıldır Türk Bayrağı ve Atatürk portresini yanından hiç ayırmadığını söyledi. Her gün evinden 2 kilometre uzaklıktaki bahçesine gittiğini dile getiren Yunus Korkmaz, giderken her gün Atatürk Portresi ve Türk Bayrağı'nı da yanında götürdüğünü kaydetti. Yol kenarına koymuş olduğu sandalyede Atatürk Portresi ve Türk Bayrağı ile gün boyu oturan Korkmaz'ın bu durumu yoldan geçen sürücülerinde dikkatini çekiyor. Yoldan geçen sürücüler ve turistler, Korkmaz'ı bazen korna çalarak selamlarken bazen de durup kendisiyle sohbet edip hatıra fotoğrafı çektiriyorlar. Kendisine gösterilen ilgi ve alakadan son derece mutlu olduğunu belirten Yunus Korkmaz, "Atatürk'ü çok seviyorum. Her zaman yüreğimde yaşatıyorum" dedi. Yoldan geçen Murat Aslan isimli sürücü, Türk Bayrağı ve Atatürk Portresini görünce merak ettiğini belirterek, "Merakımı gidermek için durdum. Yunus Amca ile tanıştım. Büyük bir Atatürk hayranı olduğunu öğrendim. Yunus Amca vatanını, milletini seven bir insan. Her şey gönlünce olsun." şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.