EğitimHaber Girişi : 23 Ekim 2014 13:29

ATA-AÖF'de öğrenci sayısı 80 bini geçti

ATA-AÖF'de öğrenci sayısı 80 bini geçti
Bir başarı hikâyesinden bahsediyoruz? Kurulduğu ilk yıl sadece 6 bin öğrencinin kayıt yaptırdığı Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi üçüncü yılında 82 bin öğrenciye ulaştı.
Erzurumajans-Onur Sağsöz'ün haberi-Türkiye'nin en köklü öğretim kurumlarından biri olan Atatürk Üniversitesi bünyesinde üç yıl önce kurulan Açık Öğretim Fakültesi, kısa sürede büyük bir başarıya imza attı. İlk yıl 6 bin, ikinci yıl 18 bin geçen yıl da 41 bin kaydın yaptırıldığı fakültenin öğrenci sayısı bu dönem 82 bine ulaştı. Açık Öğretim Fakültesi, kısa süredeki bu gelişimiyle Atatürk Üniversitesi'nin hem gururu hem de yıldızı oldu.

Üstün Hocanın üstün gayretleriyle...

Aynı zamanda kurucu dekanı olan Prof. Dr. Üstün Özen ve ekibinin gösterdiği gayretlerle kısa sürede büyüyen fakülte, hem Erzurum'un, hem üniversitenin tanıtımına da büyük katkı sağladı. Yaptıkları çalışmalarla her yıl ortalama 500 bin kişiye ulaştıklarını söyleyen Prof. Dr. Üstün Özen, sosyal medya başta olmak üzere her imkânı en iyi şekilde değerlendirdiklerini dile getirdi. Geçen yıl 37 program çekimi ve 5 tanıtım filmi yaptıklarını anlatan Prof. Dr. Özen, bu sayede binlere ulaştıklarını ifade etti.

"1 milyon SMS gönderiyoruz"


Resmi internet sitesi http://www.ataaof.edu.tr başta olmak üzere Facebook, Twitter, Instagram ve youtube'u en etkin şekilde kullandıklarını kaydeden Prof. Dr. Özen, yılda 1 milyon SMS ile de öğrenciye ulaştıklarını bildirdi. Prof. Dr. Özen, "Sosyal medya bizim için çok önemli. Tüm gelişmeleri bu platformlardan öğrencilerimize iletiyoruz. Bunun yanında sınav tarihleri başta olmak üzere, hatırlatmalar, kayıt tarihleri ve daha birçok iletimizi SMS ile gönderiyoruz" dedi.

"Atatürk Üniversitesi faktörü çok önemli"

"Emin adımlarla ilerliyoruz" diyen Prof. Dr. Üstün Özen, bu kadar hızlı büyümenin temelinde dinamik bir yapı ve Atatürk üniversitesi faktörü olduğunu vurguladı. Üniversitenin yarım asrı aşkın geçmişinde 200 binden fazla mezun verdiğini anımsatan Prof. Dr. Özen, "Kurulduğumuz günden bu yana elimizden gelen tüm gayreti gösterdik. Ancak insanların bizi seçmesindeki en önemli sebep Atatürk Üniversitemizin varlığı. Çünkü biz çok büyük bir üniversiteyiz" diye konuştu.

Ekonomiye büyük katkı sağlıyor

Öğrenci sayısı 100 bine yaklaşan Açık Öğretim Fakültesi, üniversiteyle birlikte kent ekonomisine de çok ciddi bir katkı sağlıyor. Atatürk Üniversitesi'nin döner sermayesine aktarılan harç bedelleri ile öğretim üyelerinin telif ücretleri ödeniyor ve binlerce öğrenciye kent matbaalarında kitapçıklar yaptırılıyor. Ayrıca kargo firmaları da bu pastadan önemli bir pay alıyor. Fakülteye her kayıt döneminde on binlerce kargo geliyor ve aynı şekilde öğrencilere yine kargolar gönderiliyor.

"Ne kadar büyürsek o kadar iyi"

Açık Öğretim Fakültesi'nin ciddi bir geliri olduğunun altını çizen Prof. Dr. Üstün Özen, her yıl kapasite artırımına gittiklerini belirtti. Prof. Dr. Özen, "Ne kadar büyürsek Erzurum için o kadar iyi. Çünkü bu büyümeye direkt kente yansıyor, domino etkisi yapıyor. Öğretim üyeleri, kargo firmaları, matbaalar, reklam çalışmaları bunların hepsi ekonomiye etki ediyor. Tabi insan kaynağını da unutmamak gerek? Personel sayımız her dönem artıyor. Bu yıl 150'ye ulaştı" dedi.

Günde 4 bin çağrı alıyorlar

Öğrencilere daha hızlı ve etkin bir hizmet verebilmek için Açık Öğretim Fakültesi bünyesinde kurulan çağrı merkezinde ise 20 kişi çalışıyor. Her gün ortalama 4 bin çağrı alan personel, öğrencilerin taleplerini dinliyor ve sorunlarına anında çare buluyorlar. Geçtiğimiz yıl 12 personelin görev yaptığı çağrı merkezinde öğrencinin sayısının artmasına paralel olarak çalışan sayısı da artarken, ilerleyen yıllarda merkezin kapasitesinin daha da artırılması planlanıyor.

"Sıfırdan başladık, gururunu yaşıyoruz"

'Doğu'nun Oxford'u olarak nitelendirilen Atatürk Üniversitesi bünyesinde olmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Prof. Dr. Özen, şöyle devam etti. "Sıfırdan başladık ve bu hale geldik. Tabi kolay olmadı. Tüm ekip gecemizi gündüzümüze kattık. Tüm Türkiye'ye Atatürk Üniversitesi'nin bu işi başarabileceğini, üstesinden gelebileceğini gösterdik. Şimdi bunun haklı gururunu yaşıyoruz. Ama daha çok işimiz var. Bu başarıyı daha da artırmak en büyük hedefimiz ki bunu da yapacağız. LYS yerleştirmelerindeki puanlara bakıldığında programlarımızın kalitesi de bu şekilde görülmektedir. Puanlarımız bir hayli yüksek ve 400 puanın üzerinde öğrenci aldığımız çok sayıda programımız mevcut.

"Ne yazık ki kontenjanlarımız sınırlı"

Türkiye'deki ikinci Açık Öğretim Fakültesi olduklarını anımsatan Prof. Dr. Özen, en önemli sorunlarının kontenjan kısıtlaması olduğunu söyledi. Halen 20 program yürüttüklerini anlatan Özen, "Anadolu Üniversitesi'ne oranla bizim kontenjanımız daha az. Üstelik Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), bu yıl yeni bölümler açmamıza izin vermedi. Bu yıl YÖK'e yine yeni programlar teklif edeceğiz ve açılması halinde öğrenci sayımız çok daha artacaktır" diye konuştu.

Kayıtlar Cuma günü sona eriyor

Prof. Dr. Üstün Özen ayrıca, üniversite mezunu olanların sınava girmeden ikinci üniversite okumak için kayıtlarını 24 Ekim Cuma günü çalışma saati bitimine kadar yaptırmalarını istedi. Sınavsız ikinci üniversitenin büyük bir şans olduğunu ifade eden Prof. Dr. Özen, eğitim hizmetinden yararlanmak isteyen herkesi fakülteye davet etti ve öğrencilerin gerekli bilgileri internet sitesinden ya da 444 92 82 numaralı çağrı merkezinden alabileceğini bildirdi. Kaynak: Pusula
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • öğrencı 01 Ocak 1970 02:00

    sayın hocam bende atatürk açık öğretım okuyan bır öğrencı olarak anadolu ünıverstesı açık öğretım fakultesınden memnunıyetın ve mezun vermekte daha kolay ve daha başarılı olmanın açık olduğunu sız değerlı hocamıza hatırlatmak ıster sıstemın tekrar tekrar gozden geçırılmesını nacızane ıstırham edrım saygılarımla