İlçelerHaber Girişi : 03 Mart 2012 13:30

Aşkale'de kurtuluş coşkusu

Aşkale'de kurtuluş coşkusu
Erzurum’un Aşkale ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.
Erzurum Ajans-Erzurum’un Aşkale ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı. İlçe meydanında düzenlenen törende Ermeni milislerinin ilçede yaptıkları katliamların temsili olarak canlandırılması ilginç görüntüler oluşturdu.
Ermeni çetelerinin Aşkale’de 94 yıl önce Türk köylerini basıp, yaptıkları katliam ilçenin bu yıl yapılan kurtuluş törenlerinde de yine temsili olarak canlandırıldı. Aşkale Belediyesi işçilerinin canlandırdığı Ermeni çetecileri, ilk olarak Kaymakamlık önündeki tören alanına içki sofrası kurup, komutanlarının çağrısı üzerine önce ezan okuyan imamı kaçırdı. Ermeni çetecileri, daha sonra bir köy evini basarak, kundaktaki bebeği süngüleyip, evdeki herkesi öldürdü.
Türk milis kuvvetlerini canlandıran Aşkale Lisesi öğrencileri, katliam sahnelerinin ardından 'Ermeni çetecileri' ile çatışmaya girerek, Aşkale ve köylerini düşman işgalinden kurtardı. Öğrencileri korkutan töreni Kaymakam Asalet Karabulut, Aşkale Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış, askeri yetkililer ile kalabalık bir halk topluluğu izledi. Kurtuluş törenlerinde halk oyunları oynayacak olan ilköğretim öğrencileri -10 derece soğukta plastik ayakkabılar ile üşümemek için yerlerinde zıplayarak, ısınmaya çalıştı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • bartu 01 Ocak 1970 02:00

    Tşkkrüler Zekiye abla , ileride sorun olmaması için neleri düşünüyorsun sen ama şimdiki gençlik ise ileriyi bile düşünmüyor , kulakdan duyma herşeye inanıyorlar vede çok bilgisizler ... Sezin bu yazınızdan dolayı tşkür ederim ...

  • zekiye çomaklı 01 Ocak 1970 02:00

    Ermeni mezalimi gören ilçelerimizin en başta geleni Aşkale ilçesidir. Evin Ermeni hizmetkarları köy evini değil Aşkalenin yerlisi olan Hacı İbrahim ve Hacı Mehmet ağa denen iki kardeşin yaşadığı evi sabah ezanı sırasında kapısını çalarak açtırmış ve kapıyı açan Hacı İbrahim ağanın sakalı aşağı düşecek şekilde kılıçlamış, tandır başında hamur yoğuran gelinin kolları hamurun içinde kalacak şekilde kılıçlamış ve ev halkını öldürmüş yalnızca beşikte ki iki aylık bebek aldığı süngü yaralarına rağmen ölmemiş benim Nenem Melek hanım tarafından eve getirilip koca karı ilaçları ile tedavi edilmiştir. Lütfen haberleri birinci ağızdan dinleyerek yazınız. Bu yanlışlıklar ilerde ermeniler tarafından aleyhimize kullanılabilir. Bazı bilgileri Belediye Başkanı da bilemez , lütfen Aşkalenin yaşlı yerlilerinden sorunuz.

  • ahmet yasin dursun 01 Ocak 1970 02:00

    bu ülkede elektiriginde,suyunda,akaryakıttında,haberleşmeninde,kısacası hizmet sektörünün ve diger sektörlerin pahalı olmasının baş sorumlusu pkk ve onun destekçileridir.çalışmadan çalarak bedava yaşamayı dilenmeyi insanımıza bu gurup ögretti.hep söylerim haksızlıgın yalnışlıgın tarafında olmamalıyız.ülkenin ekonomik tesislerine saldırıyı ve saldıranlarıda eleştirelim.karşı çıkalım.bölgemize insanımızı egitmek korumak saglıklı büyümesini saglamak için gelen devlet memurlarını tehdit edenleri şehit edenleride eleştirelim. karşı çıkalım.pkk ve onun destekçileri bölgeye okul köprü hastane cami gelmesinden korkuyorlar.gelmesini istemiyorlar.kutsal bildigimiz degerlerimizle alay ediyorlar.bayramlarımızı birlik berebaerlik içerisinde kutlanılmaması için ellerinden geleni yapıyorlar.amaçlarını gerçekleştirmek için saltanatlarının devamı için şimdide kadın hakları ve söylemlerini agızlarından hiç eksik etmiyorlar.kadını dul çocuklarını yetim bırakan pkk ve onun destekçileri sizin ahirette yatacak yeriniz olacakmı.toprak sizi kabul edermi.fravun gibi ibretlik bir sonlamı karşılaşacaksınız.allah sizleri islah etsin.tez vakitte yalnışlarınızı fark edecek akıl göz... versin.