BölgeHaber Girişi : 27 Temmuz 2011 11:56

Asırlık çınarın gölgesinde yemek eğitimi!..

Asırlık çınarın gölgesinde yemek eğitimi!..
Türkiye'nin önemli yemek uzmanlarından Emine Beder, Erzurum'un Uzundere ilçesinde, kadınlara iyi yemek yapmanın sırlarını anlattı.

Erzurum Ajans-Türkiye'nin önemli yemek uzmanlarından Emine Beder, Erzurum'un Uzundere ilçesinde, kadınlara iyi yemek yapmanın sırlarını anlattı.

Kültür ve Turizim Bakanlığı ile Doğu Anadolu Turizmi Geliştirme Derneği’nce Uzundere’de aşçılık kursu düzenlendi. Milli aşçı Süleyman Engin’in usta öğreticiliğini yapacağı kursun açılışına ünlü aşçı Emine Beder de katıldı. Uzundere’de 160 yaşındaki çınarın gölgesinde düzenlenen kursun açılış töreninde Emine Beder, "Erzurum'u sadece Cağ Kebabı ve Kadayıf Dolmasından ibaret sanmamak lazım. Burada olağanüstü lezzetler var. Bunların pek çoğu benim gibi pek çok insan tarafından bilinmiyor. Bunların mutlaka gün yüzüne çıkarılması gerekiyor. Yerli ve yabancı turistlere bu lezzetleri tadabilecekleri bir mekan lazım. Yufka yağlaması, erik dolması, fasulye çok güzel. Lor dolmasını ise sadece Erzurum'da görebiliriz" dedi.

Uzundere ilçesinde 25 erkek ve 25 kadın kursiyerin katılacağı kursta usta öğreticilik yapacak olan 21 yıllık aşçı Süleyman Engin, yöre halkına yemek yapmanın püf noktalarını öğreteceğini belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.