BölgeHaber Girişi : 12 Aralık 2010 14:49

Anadolu gençlik derneği toplantısı!..

Anadolu gençlik derneği toplantısı!..
Anadolu gençlik derneği bölge toplantısı düzenlendi.

Erzurum Ajans-Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı İlyas Tongüç, “Geçmişte bazı değerlerimizi tahrik ederek gençlerimizi sokağa dökenler, bir kez daha aynı oyunun peşindeler” dedi.Erzurum Ajans - Bu yıl 25. si düzenlenecek olan  2011 UNİVERSİADE kış oyunlarını bekleyen atlama kuleleri, kar ile tanıştı.

Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan ve kış oyunları kapsamında inşa edilen atlama kuleleri  mevsimin ilk karı ile beyaza büründü.

Erzurumlular, beyaza bürünen atlama kuleleri önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, yağışlar hafta boyunca kar ve karla karışık yağmur şeklinde devam edecek.

Anadolu Gençlik Derneği Bölge toplantısı bugün Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü çok amaçlı salonunda yapıldı. Toplantıda konuşan Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı İlyas Tongüç, Türkiye'de gençlik problemleri ve üniversite öğrencilerinin durumuyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Gençlerin manevi problemler yanında maddi problemler de yaşadığını dile getiren Tongüç, “Türkiye'de genç işsizliği uzun yıllardan beri yetişkin işsizliğinin en az iki katı durumdadır. 18-25 yaş arası işsizlik oranı yüzde 25'in üzerindedir. Yani dört gençten biri işsizdir” dedi.

Üniversitelerde yaşanan olaylara da değinen Tongüç, son günlerde üniversite öğrencilerinin sebep olduğu bazı üzücü durumlarla karşı karşıya kalındığını belirtti. Tongüç, şöyle devam etti:

“Geçmişte bazı değerlerimizi tahrik ederek, gençlerimizi sokaklara dökenler, bir kez daha aynı oyunu tezgahlamak istemektedirler. Şer güçler bu planlarını yaparken daima olduğu gibi ülkemizin en büyük gücü olan gençlerimizi kullanmaktadırlar. Yakın tarihimiz bunun acı örnekleriyle doludur. Görünen o ki yine aynı Oyun sahneye konulmakta ve gençlerimiz anarşiye alet edilmek istenmektedir.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.