Zorlu parkurda böyle düştü

Kış turizminin gözde merkezi Palandöken, Downhill Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı. Sporcular zorlu parkurda zor anlar yaşadı.

Yaklaşık 3 kilometre pedal çeviren sporcular nefesleri kesti.

 

Türkiye Bisiklet Federasyonu ile Büyükşehir Belediyesi iştiraki Ejder 3200'ün destekleriyle düzenlenen Türkiye Şampiyonası 55 sporcu katıldı.

 

 

Palandöken'in zorlu pistlerinde hazırlanan parkurda pedal çeviren sponcular, atlama rampalarında zor anlar yaşadı. Sporculardan biri taşlık alanda dengesini kaybederek yere düştü. Yürek hoplatan o anlarda yara almayan sporcu, bisikletini kaldrırarak yarışmaya devam etti. 

 

 

Downhill Türkiye Şampiyonası'nın resmi olarak ilk kez Palandöken'de düzenlendiğini belirten Dağ Bisikleti Teknik Kurul Üyesi ve Yarış Direktörü Mustafa Kocaman, "Spor severler Palandöken'de muhteşem bir yarışma izledi. Başlangıçtan sonuna kadar birçok zorlu parkur ve rampaları başarı ile geçen 44 sporcu adrenalin dolu anlar yaşadı. Yarışmaya Türkiye ve çeşitli ülkelerden toplam 75 sporcu müracaat etti ancak bunlardan 45'i yarışmaya hak kazandı" dedi. 

 

 

Öte yandan Downhill Türkiye Şampiyonası'nda birinciliği Emir Melek Peker, ikinciliği Selçuk Çelik ve üçüncülüğü de Emir Altuğ Yurt elde etti. Dereceye girenlere düzenlenen törenle ödülleri verildi. HABER MERKEZİ

 


04.08.2024 16:25:52