Bankanın KPSS şartını kaldırarak, şubelerinde personelin çalıştığı ekranda sınava girilen ve sınavdan 10 dakika sonra sonuçların öğrenildiği, 70 ve üzeri puan alanların mülakata çağrıldığı yeni sınav sistemini değerlendiren Çağlar, bu sistemin ciddi şekilde maliyet ve zaman tasarrufu sağladığını anlattı.
Öğrenciliğinde, Ankara'da yapılan hiçbir sınava gelmediğini anlatan Çağlar, uyguladıkları yeni sınav sisteminin fırsat eşitliği sağladığını, birçok şubede uygulanan sistemle Erzurum'da, Van'da yaşayan kişilerin başka şehre gitme, otel, yol parası vs gibi maliyetler olmadan sınava girebildiklerini dile getirdi.
İNTERNET ÜZERİNDEN SINAV
Bu sınavın daha ileri bir aşamasını uygulamak istediklerini de kaydeden Çağlar, ''internet üzerinden sınav yapmak için çalışma yürüttüklerini'' söyledi. Çağlar, çalışmalar sonuçlanınca bankanın eleman sınavlarını internet üzerinden yapacağını, belli puan üzerindekileri yine kendi sistemlerine davet edeceklerini anlattı. Çağlar, bunun Türkiye'de bir ilk olacağını söyledi.
Bir gazetecinin, ''İnternet kafede oturup, soruları arkadaşına çözdürürse'' sözleri üzerine Çağlar, sınavdan sonra mülakat yapılacağını, giren kişinin yeterli becerisi yoksa bunun mülakatta ortaya çıkacağını kaydetti.
Birçok kişinin Ankara, İstanbul gibi sınav merkezlerine gelip sınava girmenin zorluğunu yaşadığını anlatan Çağlar, ''O yüzden KPSS icat edildi. Özel sektör KPSS'ye itibar etmiyor. Daha çok kamu personeli alınıyor'' dedi.
Çağlar, 2003'te yükselme sınavı yaptıklarını, birkaç sınav merkezi oluşturduklarını, sınavın maliyetinin bugünkü rakamlarla 4,5 milyon lira olduğunu belirterek, bugünkü sistemin, donanım, yazılım vs dahil 247 bin liraya mal olduğunu anlattı.
''İnternet üzerinden yapılacak sınavın Eylül veya Ekim ayında yapılacak sınavda uygulanıp uygulanmayacağı'' sorusu üzerine Çağlar, o tarihte uygulanabileceğini düşünmediğini, söz konusu sınav uygulamasında, soru için süre konulması, süre bitince o soruya geri dönülmemesi gibi parametreler olduğunu anlattı.
25.08.2010 15:25:00