Yurt Dışına Gitmeden Önce Mutlaka Seyahat Sağlık Sigortası Yaptırın

İş ya da turistik gezi amacıyla yurt dışına çıkmayı planlayanların ihmal etmemeleri gereken unsurların başında seyahat sağlık sigortası yaptırmak gelir.

Özellikle sağlık sistemine yabancı olduğunuz bir ülkeye seyahat gerçekleştirmek istiyorsanız herhangi bir kaza, yaralanma ve rahatsızlık karşısında gerekli tedaviye ulaşabilmeniz açısından seyahat sağlık sigortası büyük önem taşır.

 

Bazı ülkelere seyahat etmek için vize almanın öncelikli şartı olarak da sunulan bu sigorta tanım ve kapsam bakımından farklı özelliklere sahip olduğu için yurt dışı seyahat sağlık sigortası olarak anılır. Peki farklı ülkelere gerçekleştirdiğiniz gezilerde sizi her daim güvence altında tutan yurt dışı seyahat sağlık sigortası tam olarak nedir ve hangi teminatları içerir?

 

 

Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası Nedir?

 

Herhangi bir ülkeye gerçekleştirilen seyahat süresince geçerli olan ve o ülkede yaşanabilecek kaza, yaralanma, sağlık problemi ya da bagaj kaybı gibi sorunlara karşı teminatlar barındıran poliçe türü yurt dışı seyahat sağlık sigortası olarak adlandırılır. Yurt dışı seyahat sigortası ile özel sağlık sigortası arasındaki en temel fark belirli bir süreyi kapsamasıdır. Bu süre yurt dışına çıkış yapıldığı anda başlar ve tekrar ülkeye dönüldüğü anda sona erer.

 

Yurt dışı seyahat sağlık sigortası yaptırmak bazı durumlarda zorunluluk halini alır. Özellikle Schengen Bölgesinde yer alan ülkelere seyahat gerçekleştirmeyi planlıyorsanız vize almak için öncelikli olarak yurt dışı seyahat sağlık sigortası yaptırmanız gerekir. Bunun haricinde herhangi bir zorunluluk olmasa bile her türlü riske karşı kendinizi ve sevdiklerinizi korumak için yurt dışı seyahat sağlık sigortası yaptırmayı ihmal etmemeniz büyük öneme sahiptir.

 

 

Yurt dışı seyahat sağlık sigortası sadece tedavi ihtiyacı doğuran durumlara yönelik değil, seyahati olumsuz etkileyebilecek maddi kayıplara yönelik de teminatlar sunar. Bagaj kaybı ya da uçuş iptali gibi teminatlar çoğu yurt dışı seyahat sağlık sigortasında yer alan güvenceler arasındadır.

 

Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

 

Yurt dışı seyahat sağlık sigortası ile sunulan teminatlar farklı sigorta şirketlerine göre değişiklik gösterebilir. Ancak buna rağmen poliçede mutlaka yer alması gereken ana teminatlar da mevcuttur. Bu ana teminatlar şu şekilde sıralanır:

 

 

  • Tıbbi Tedavi

Ani bir rahatsızlık, yaralanma ya da kaza yaşanması durumunda ihtiyaç duyulan tedavinin masrafları ana teminatların başında yer alır.

  • Sağlık Kuruluşuna Nakil

Sigortalının sağlık kuruluşuna nakli için gerekli olan ambulans hizmetleri de poliçede yer alan güvenceler arasındadır.

  • İkametgah Adresine Nakil

Tedavisi tamamlanan sigortalının ikametgah adresine nakli de poliçe kapsamında sigorta şirketinin sorumluluğundadır.

  • Vefat Durumunda Nakil

Sigortalının vefatı durumunda cenazenin naklinin talep edilen adrese ulaştırılması da ana teminatlardandır.

Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının kapsamını ek teminatlarla genişletebilmek imkan dahilindedir. Bu sayede seyahat sırasında yaşanabilecek her türlü riske karşı tam bir korumaya sahip olmanız mümkün hale gelir.

Ek teminatlardan bazıları şunlardır:

  • Bagaj kaybı

  • Seyahat iptali

  • Erken dönüş

  • İlaç gönderimi

  • Refakatçi ulaşımı

  • Kapkaç

  • Nakit avans

  • Acil mesaj iletimi

 

Tabii ki ek teminatlar sadece sayılanlardan ibaret değildir. Ancak sunulan ek teminatlar sigorta şirketlerine göre farklılaştığı için poliçe kapsamı oldukça geniş ve detaylı olabilir. Seyahat sağlık sigortası fiyatları da bu farklılıktan etkilenerek çeşitlilik gösterir.

 

Poliçe kapsamına dahil edilen teminatlar arttıkça yurt dışı seyahat sağlık sigortası fiyatları da yükselebilir. Bu bakımdan söz konusu yurt dışı seyahat sağlık sigortası olduğunda farklı teminat seçenekleri ve farklı fiyat opsiyonları devreye girer. Dolayısıyla yurt dışı seyahat sağlık sigortası yaptırmadan önce farklı sigorta şirketleriyle görüşmeniz ve fiyat teklifleri almanız oldukça önemlidir.

 

Bu işlemi daha pratik, hızlı ve güvenli bir sürece dönüştürmek için sigorta platformlarından yardım alabilirsiniz. Sigorta platformları sayesinde evinizin konforunda, sadece birkaç tıkla farklı sigorta şirketleri tarafından sunulan teminat ve fiyat seçeneklerine ulaşabilir, aralarında kıyaslama yaparak en doğru karara varabilirsiniz. HABER MERKEZİ

 


03.10.2024 11:47:09