“19 YILDA 350 MİLYON DOLAR YATIRIM”
Özelleştirme ile birlikte aradan geçen zaman içinde 264 milyon dolarlık yatırım yapan Aşkale Çimento’nun, Van ve Gümüşhane’de 2 yıl içinde 169 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdiğini vurgulayan Yücelik, “Bunlar sözkonusu illerde Cumhuriyet tarihinde eşine az rastlanacak sanayi yatırımlarıdır. Van’da tamamlanan 79 milyon dolarlık devasa yatırımımız geçtiğimiz aylarda üretime başladı. Aynı şekilde Gümüşhane’deki projemiz 2013 yılının ilk aylarında devreye alınacak. Bunlar çok ciddi yatırım ve rakamlar. Bölgesel kalkınmada Aşkale Çimento önemli bir aktör olmakla beraber aynı zamanda diğer girişimciler için umut kaynağı olmayı sürdürüyor” dedi.
“BÖLGESEL GÜÇ BİRLİĞİ ŞART”
Yatırımlarını yoğunlukta Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesi’nde gerçekleştirdiklerini söyleyen Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik “Erzurum, Aşkale, Trabzon, Van, Gümüşhane, Erzincan, Ağrı ve Giresun’da tesislerimiz var. Yola ilk çıktığımızda üretim kapasitesi ve satış ağı çok düşük bir fabrikadan başarılar yakaladık. Bu gün Anadolu’nun en büyük 62’inci şirketi olmak tesadüflerle olmadı elbette. Bölge insanının dayanışması ve birbirine destek olması ile büyüdük. Bölge insanı bu gerçeği iyi görmeli. Ekonomik ve sosyal açıdan kalkınmak için dışarıdan kurtarıcılar beklemenin manası yok. Aşkale Çimento bu manada güzel bir örnektir” diye konuştu.
“YATIRIMLAR HIZLA DEVAM EDECEK”
Aşkale Çimento’nun misyon ve vizyon itibariyle Türkiye’de farklı bir konumda olduğunu hatırlatan Lütfü Yücelik, çok ortaklı yapısına rağmen bu güne kadar hep basamakları emin adımlarla çıktıklarını belirterek, “Bizim için yatırım ve istihdam en önemli öncelik. Türkiye çimento üretiminin yaklaşık yüzde 7’sini biz yapıyoruz. Bu da ancak yeni yatırımlarla mümkün. Yatırım yaptıkça daha fazla insanımız iş imkanı buluyor. Çimento sektörü geniş anlamda bir etkiye sahiptir. Nakliye başta olmak üzere onlarca sektörü diri tutmaktadır. Aşkale Çimento, ekonominin gerçeklerini de göz ardı etmeden bölgedeki tüm illerde yatırımlar gerçekleştirmeyi hedeflemektedir.” şeklinde konuştu.
ANADOLU KAPLANLARI HIZLA BÜYÜYOR
Anadolu’nun 500 Büyük Şirketi araştırması Türk ekonomisinin bir çok gerçeğini de gözler önüne serdi. Anadolu sermayesi makro ekonomideki birçok parametreyi geride bırakarak 2011’de de göz kamaştırıcı bir büyümeye imza attı. Ciro artışında yüzde 34.5’lik bir büyümeyi (reel olarak yüzde 23.5) yakalayan Anadolu’nun 500 Büyük Şirketi, bu ciroyla GSYİH’ya oranını da 2010 yılına göre 1.1 puanlık artışla yüzde 8.2’den yüzde 9.3’e çıkardı. 2010 yılında 13.1 milyar dolar ihracata imza atan Anadolu sermayesi, geçen yıl bunu yüzde 30’un üzerinde artırarak 17.1 milyar dolara çıkardı.
“BİRLİĞİN VE DİRLİĞİN HARCI” VURGUSU
Zorlu bir sektör ve aynı zamanda iklimsel-coğrafi sıkıntıların çok olduğu bir bölgede sürekli büyüyen bir şirket olduklarını söyleyen Başkan Yücelik, “Bunu ancak çaycısından genel müdürüne birlik ve beraberlik içinde olarak yapabiliyoruz. Sektörde bir çok rakibimiz 12 ay satış imkanına sahip iken bizim için bu süre en fazla 7 ay olabiliyor. Ama asla bu ve benzeri olumsuzluklar bizi yolumuzdan etmiyor. Türkiye’de saygın ve mütevazi bir konuma sahibiz. En çaresiz günde bile sabrettik. Allah’ta yardımcımız oldu. Bu gün geldiğimiz nokta tarifi zor bir mücadelenin sonucudur. Katkısı olan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah daha güzel ve daha gurur verici noktalara geleceğiz. Aşkale Çimento; birlik ve dirliğin harcıdır. Bu harç bizleri sapasağlam bir arada tutmaktadır.” dedi.
02.10.2012 15:00:30