“Şu ana kadar 113 üniversitenin öğrenci temsilcileri ve rektörleri ile toplantılar yaptım. Hiç şüphesiz yüz yüze yaptığımız bu toplantılar çok yararlı oluyor. YÖK üzerine analizler, değerlendirmeler, yapıyoruz” diyen Çetinsaya, şöyle devam etti:
“ Bu süreç Karadeniz Bölgesiyle devam edecek. Ankara’daki son toplantı ile de sona erecek. Böylece 165 üniversitenin öğrenci temsilcileriyle ve rektörleriyle bir araya gelmiş olacağım. Bunun yanı sıra bütün paydaşlarla görüşme, onları dinleme, sorunlarına ortak çözüm bulma konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Yüksek Öğretim Bilgi Formu’nu faaliyete geçirdik. Bu formda şuan beş bin kişilik bir üyemiz var. Orada önerilen konular etrafında tartışmalar yapıyoruz. Ayrıca başkanlarla yüz yüze toplantı serisi başlattım. Bu forma en etkili katkıyı yapan, pozitif katılımda bulunan arkadaşlarımızla da ayda bir toplantı yapıyoruz.”
STATEJİK BELGE
YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, bu arada, YÖK Stratejik Belgesi’ni gündeme getirdiklerini ve yapısal değişiklikler için çaba sarf ettiklerini de vurguladı. Çetinsaya, bu stratejik belgenin oluşmasında Üniversitelerdeki paydaşların yanı sıra ilgili sivil toplum kesimleriyle de işbirliği yaptıklarını anımsatarak, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Bu konuda önümüzdeki haftalardan itibaren beyin fırtınaları yapacağız. Mayıs ve Haziran ayında bu çalışmayı tamamlayacağız. Sonra, değerlendirme yapılacak . YÖK Sistemini ülkemizin 2023 vizyonuna paralel bir şekilde yeniden yapılandıracağız.”
Atatürk Üniversitesi’ne ev sahipliği nedeniyle teşekkür eden YÖK Başkanı Çetinsaya, daha sonra, Erzurum Atatürk, Erzurum Teknik Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen, Bingöl, Bitlis Eren, Cumhuriyet, Erzincan, İnönü, Şırnak, Van 100 Yıl. Mustafa Kemal ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversiteleri rektörleri ve öğrenci konseyleri başkanlarıyla bir araya geldi.
20.04.2012 19:35:13